Åbningsslag er Caspers force. Her træner han på hjemmebane i Hillerød Golfklub. Foto: Niels Idskov

Åbningsslag er Caspers force. Her træner han på hjemmebane i Hillerød Golfklub. Foto: Niels Idskov

Casper vandt guld: Golfmester red sandstormen af

Casper Holst-Christensen fra Hillerød Golfklub vandt guld ved Special Olympics for mentalt handicappede

Af
Niels Idskov

SUCCES Det begyndte i hede og sandstorm, men endte med en guldmedalje. Sådan gik det for Casper Holst-Christensen fra Hillerød Golfklub, da landets bedste golfspiller for mentalt handicappede også viste sig at være verdens bedste. Det skete i Abu Dhabi i Forenede Arabiske Emirater ved OL for specielt handicappede, også kaldet Special Olympics. Arrangementet foregik i marts og henover to uger, der indledtes i 34 graders varme og med en vindhastighed på 15 meter i sekundet.

"Der var tale om en regulær sandstorm den første dag, men jeg kom faktisk godt fra start," fortæller Casper Holst-Christensen, der er tilbage i Hillerød, hvor han på golfklubbens baner er i gang med sit næsten daglige træningspas.

Sikker vinder

"Min force er de lange og præcise åbningsslag, så indspil og putning er de to faser i spillet, som jeg kan forbedre," uddyber den 23-årige golfspiller med handicap 2,8, og som ikke viste svaghedstegn i Abu Dhabi. Han sejrede med en afstand på otte slag ned til nr. to, svenskeren Jesper Gutke.

Casper Holst-Christensen strøg helt til tops ved OL i Special Olympics.

Casper Holst-Christensen strøg helt til tops ved OL i Special Olympics.

Casper Holst-Christensen var én ud af otte danske deltagere ved Special Olympics i golf for mentalt handicappede, som derved adskiller sig ved paragolf for fysisk handicappede. Hillerød-spilleren fik for bare fire år siden stillet en diagnose med ADHD og autisme.

"Jeg har svært ved at koncentrere mig, når der er mange mennesker og meget støj omkring mig hele tiden. Det trætter mig helt utroligt meget, så jeg var glad for i Dubai at have eneværelse på vores hotel. Så kunne jeg indimellem trække mig tilbage og meditere og dyrke lidt yoga. Det er godt for mig," fortæller Casper Holst-Christensen, som de første tre dage af opholdet havde besøg af sine forældre.

Hjemme igen

Nu er den nyslåede OL-vinder i golf tilbage i Hillerød, og det gælder i dobbelt forstand. Han har således for et par måneder stoppet datamatiker-studierne i Aarhus, hvor han opholdt sig i et par år og bor lige nu ho sine forældre i Nr. Herlev, mens han overvejer, hvad fremtiden skal byde på. Derudover er han skiftet fra Mollerup Golfklub og tilbage til Hillerød Golfklub, hvor han i sin tid blev indmeldt allerede som fireårig.

Når vejret er dårligt, kan man øve sine slag indendørs.

Når vejret er dårligt, kan man øve sine slag indendørs.

"Det var min far, der tog med mig. ja, han spiller golf endnu, men det var nu som badmintonspiller, at han blev kendt for en del år siden, da han blandt andet blev europamester i begge doublerækkerne. Jeg prøvede også badminton som mine to yngre søskende Tobias og Josefine, men golf lå bedst til mig," fortæller Casper Holst-Christensen, der i 7. klasse på Hillerød Byskole gik i eliteidrætsklasse.

Men da Casper skulle starte på Teknisk Gymnasium, stoppede han med at spille golf. Det blev ham for meget.

"Jeg kunne simpelt hen ikke have det i hovedet, men for to år siden begyndte jeg igen, og det er jeg glad for. Nu er jeg tilbage i Hillerød og kan spille med mine gamle venner, som jeg altid har haft kontakt med, for jeg har jo også indimellem trænet lidt herude," fortæller OL-vinderen, der altså formåede at overvinde hele fem års pause fra den elskede sport og vende hjem fra Abu Dhabi med en sikker guldmedalje.

Publiceret 02 April 2019 11:16