236 kvinder kom til start i Ladies Mud Race Dark Edition. Foto: JP Foto

236 kvinder kom til start i Ladies Mud Race Dark Edition. Foto: JP Foto

Glade ladies i mudder og mørke

236 kvinder løb gennem mudder i mørke i Hillerød

motion Hvis man skulle vurdere ud fra stemningen blandt de gennemførte deltagere, der med medaljen om halsen nød en kop varm suppe onsdag 20. marts, så skal der også være et Ladies Mud Race Dark Edition til næste år.

Det nye løb blandt Hillerøds mange løbstilbud skilte sig ud på flere fronter: For det første var det et rent kvindeløb, for det andet var det et forhindringsløb, og for det tredje foregik det i mørke – kun med en pandelampe som hjælp samt blafrende fakler, lyskæder og reflekser langs ruten.

Naturforhindringer

Ruten var på 2,5 kilometer og skulle gennemføres to gange, og med start og mål ved Firmaidrættens Hus gik ruten gennem ”vildnisset” bag FIFs højbaner, videre gennem en fårefold og en tur gennem Adventure Parks område og retur gennem tennisanlægget smalle og mørke gangarealer til Firmaidrættens Hus, hvor der var opsat både stilladsforhindringer, big-baller og bål som forhindringer. Undervejs måtte deltagere endvidere igennem nogle meget passende naturforhindringer i form af nogle store ”vandpytter” som følge af den megen martsregn.

Foto: JP Foto

Foto: JP Foto

De 236 startende kvinder var dog begunstiget af stille vejr og næsten fuldmåne, så deltagerne fik en ekstra flot gevinst med en flot udsigt ned over Hillerød by på toppen af Adventure Park ”bjerget” - hvis altså deltagerne tog sig tid til at nyde udsigten.

Lena vandt

Det gjorde Lena Thoft Pedersen formentlig ikke, da hun gennemførte de første 2,5 kilometer på 13.16 minutter og samlet 27.39 minutter for fem kilometer. Anne Blicher brugte knap fem minutter mere og sluttede med en tid på 33.36 minutter, tæt forfulgt af Maj Rasmussen på 3. pladsen, der løb på 33.50 minutter.

Det var derfor en stolt formand Peder Bisgaard, der efter 1.13.49 kunne se sidste løber komme i mål – og ud over de mange glade ladies også kunne konstatere, at Samarittertjenesten denne aften havde været arbejdsløse – det blev til en enkelt lettere forstuvet fod, som den seje deltager ikke ville belemre samaritterne med.

Den samlede resultatliste kan ses på www.sportstiming.dk/event/6117/results.

Foto: JP Foto

Foto: JP Foto

Publiceret 23 March 2019 10:00