Aku Kreutzmann forlader Nordsjælland Håndbold ved sæsonens udgang. Foto: Jan F. Stephan

Aku Kreutzmann forlader Nordsjælland Håndbold ved sæsonens udgang. Foto: Jan F. Stephan

Nordsjælland Håndbold mangler et enkelt point

Nordsjælland Håndbold gør klar til en ny sæson, inden den nuværende er afsluttet

Af
Niels Idskov

SLUTSPIL Som det ser ud nu, skal Nordsjælland Håndbold kun bruge et enkelt point i de to sidste kampe for at sikre sig det optimale udgangspunkt i nedrykningsspillet. Altså tager grundspillets nr. 9 og 10 begge to point med over i slutspillet, mens de næstfølgende må nøjes med at starte med et enkelt point på kontoen.

"Vi møder topholdet GOG hjemme på tirsdag 26. marts i Helsingør og slutter af 6. april ude mod Mors-Thy, så muligheden er der da," siger Jørn Blom Hansen, sportschef i Nordsjælland Håndbold.

Han håber at få den skadede topscorer og playmaker Johan Meklenborg klar til det sidste par kampe i slutspillet. Meklenborg har været fraværende i de seneste kampe og er netop blevet opereret for den generende ledmus og højre albue.

"Slutspillet begynder onsdag 17. april, så vi håber genoptræningen forløber så godt for Johan, at han kan støde til holdet i de sidste og måske afgørende kampe," uddyber Jørn Blom, som sideløbende er i gang med at sammensætte truppen til den kommende sæson - den første med Jesper Dahl ved roret som afløser for Ian Marko Fog.

Farvel til rutine

Nordsjælland Håndbold har allerede fire nye spillere på plads til den kommende sæson, men det er også afgjort, at fem spillere forlader klubben. Johan Meklenborg går til Team Tvis Holstebro og Dan Beck Hansen til svenske Skövde. Målmand Mike Jensen fortsætter karrieren i en klub fra toppen af den tyske 2. Bundesliga, mens Lasse Uth og Aku Kreutzmann fortsat leder efter nye klubber. Det er alle pænt rutinerede spillere, og af de fire nye er kun den 25-årige målmand Marcus Holmén over 20 år.

De tre andre er Fabian Sandven (playmaker, 20 år), Frederik Iversen (venstre fløj, 19) og Matias Campbell (playmaker, 17).

"Vi har valgt ungdomslinjen, hvor du modsat ser en klub som TMS Ringsted satse på de mere rutinerede spillere, men vi har selvfølgelig brug for nogle mere erfarne spillere til at holde sammen på et ungt hold. Vi håber at kunne beholde vigtige spillere som Nicolas Lundbye Kristiansen og Jesper Dahl, hvis situation ikke er helt afklaret. Det vil i så fald være to venstrehåndsspillere, der skal erstattes, hvis de forlader os," udbygger Jørn Blom Hansen.

Ønsker stregspiller

Sportschefen fortæller, at det lidt overraskende hører til de svære opgaver at finde ledige og brugbare målmænd, men er glad for at det er lykkedes med svenske Holmén som afløser for Mike Jensen.

Afhængig af økonomi og udskiftninger kan diverse tilgange komme på tale. Lige står positionen stregspiller øverst på ønskelisten: stregspiller. I kraft af Dan Beck Hansens afgang kan Nordsjælland Håndbold godt bruge tilgang af en ekstra stregspiller, fortæller sportschefen.

Publiceret 20 March 2019 06:00