Se billederne: Cross-cykling i grusgraven blev en succes

Godt 150 ryttere stillede op til Sjællandsmesterskabet, der tiltrak mange tilskuere

Af
Michael Braunstein

cross Sjællandsmesterskaberne i cykelcross i Lynge Grusgrav 5. januar blev en succes for både ryttere og tilskuere. Sådan lyder meldingen fra arrangørerne, CC Hillerød.

Der var høj sol over grusgraven, og de mange tilskuere kunne hele dagen se børn, motionister og eliteryttere forcere de mange stigninger, forhindringer og glatte stier. Fra stævnepladsen havde tilskuerne flot udsyn over den godt 2 km. lange rute og kunne følge rytternes udfordringer fra start til mål, lyder det fra cykelkluben.

Omkring 150 cross-ryttere deltog i arrangementet, fordelt på motion og elite. I motionsklassen var der rigtigt mange deltagere, og der var trængsel i de skarpe sving.

Eliteklasserne var flot repræsenteret af mange af Danmarks bedste cross-ryttere, og der var hård kamp om placeringerne i mange af grupperne. I A-klassen vandt Kenneth Hansen, Team Giant-ASSOS CX.

"Set med de lokale briller var der størst succes i Dame-A rækken, hvor Caroline Bohé vandt i suveræn stil. Caroline har tidligere kørt i CC Hillerød, og vi følger hendes cykelkarriere med stor interesse," siger Torben Arnt Hansen fra arrangørklubben.

Det skal nu også med, at i H50 sejrede Lynge-rytteren Palle Egeberg Jensen, der stillede op for Hareskov Cykelklub.

"Både fra ryttere og tilskuerne har vi fået opfordringer til at arrangere løbet igen til næste år," siger Torben Arnt Hansen, som selv er bosiddende i Lynge og kender Lynge Grusgrav særdeles godt, hvilket naturligvis er medvirkende til, at ruten blev lagt, så den var udfordrende for alle.

"Banen blev glat i løbet af dagen, og mange ryttere måtte af og løbe både op og ned ad de stejle skråninger. Det hører med til et cross-løb," siger Torben Arnt Hansen.

Der er god mulighed for at se mere cross i løbet af årets første måneder. DM i cross holdes i Odense 13. januar, og 2. og 3. februar er Danmark vært ved VM i cross, som finder sted i Bogense.

Publiceret 08 January 2019 17:00