Henrik Adamsen fik sit sorte bælte i anden grad - her ses han med Stormester Ko Tai Jeong, som har sort bælte i 9. grad - 9. dan. Privatfoto

Henrik Adamsen fik sit sorte bælte i anden grad - her ses han med Stormester Ko Tai Jeong, som har sort bælte i 9. grad - 9. dan. Privatfoto

Sort bælte af anden grad til Henrik fra Hillerød

Ny bæltegrad til Taekwondo-udøver og -instruktør Henrik Adamsen fra Hillerød

taekwondo Henrik Adamsen fra Hillerød Taekwondo Klub var i weekenden 30. november til 2. december sammen med 50 andre udøvere fra resten af Danmark mødt ind til træning og fysisk prøve i den koreanske kampsport på Højskolen Bosei i Præstø.

I løbet af dagene skulle alle disse elever fra nær og fjern starte med en skriftlig teoriprøve, hvorefter lørdagens og søndagens program bød ind med træning i form af nogle tekniske discipliner, hvor de skulle demonstrere deres kunnen inden for spark, slag, fri kamp samt forskellige serie sekvenser. Weekenden afsluttedes med en fysisk prøve, hvor eleverne blev testet i alle disse færdigheder, for til slut at udføre en gennembrydning på træplader, som er et krav til de første grader inden for sort bælte-rækkerne.

Instruktør

Til daglig er Henrik Adamsen instruktør i Hillerød Taekwondo Klub, som har lokaler i FrederiksborgCenteret på Milnersvej. Henrik, der til dagligt fungerer som en del af instruktørteamet, træner begyndere hver tirsdag og torsdag. Derudover træner Henrik også selv på de sene hold, hvor han selv dygtiggør sig inden for de forskellige discipliner, som udgør Taekwondo.

Det at gå til bælteprøve, eller graduering som det kaldes, sker på baggrund af længere tids træning, hvor man som udøver dygtiggør sig og derved får en bedre indsigt i det pensum, der skal kunne præsteres til en graduering. Når man så har opnået de færdigheder, der skal til, kan man blive indstillet til graduering af klubbens højestuddannede instruktør. Ligeledes er det vigtigt, at man også demonstrerer, at man har udholdenhed, respekt og ikke mindst den fornødne disciplin, som en kampsport kræver. Når alle disse ting er opfyldt, og man har gået en rum tid siden sin sidste graduering, så kan man gå til en ny bælteprøve.

Stormesteren

I Præstø blev bælteprøven afholdt af Stormesteren Ko Tai Jeong, som er indehaver af den højeste grad inden for Taekwondo; 9. dan. Disse prøver afholdes der to af om året, men for Henrik, som nu er blevet uddannet til 2. sorte bælte - eller 2. dan som det kaldes, skal der nu gå to år, før han igen kan gøre sig forhåbninger om at komme til næste bælteprøve.

I mellemtiden får holdene i Hillerød Taekwondo Klub nu glæde af Henrik som med sin nye grad, 2. dan, vender tilbage og fortsætter sin undervisning for at hjælpe andre elever med at dygtiggøre sig.

Det højeste, man kan opnå, er sort bælte i 10. dan, men det er der er kun ganske få i hele verden, der har.

Publiceret 15 December 2018 06:00