Axel og Markus Kirk Kjeldsen lige efter løbet. Privat foto

Axel og Markus Kirk Kjeldsen lige efter løbet. Privat foto

Ung Hillerød-løber viser storform

Hillerød-løberen Axel Vang Christensen på 14 år viser storform

For få dage siden lød startskuddet til årets første runde af Cross Nationals og dermed også en ny sæson. Det foregik i Korsør. 176 løbere deltog, og da løbet har karakter af et iagttagelsesløb i forhold til NM Cross, var Korsør det helt rigtige sted at vise form, hvis man vil med i truppen til Island om to uger.

Og det var lige det FIF Hillerøds Axel Vang Christensen på 14 år gjorde. Han er altså kun 14 år, men han var frisk på udfordringen i klassen Drenge U20. Det betød, at unge Axel, som er fra 2004, skulle dyste mod drenge fra årgangene 2003, 2002, 2001, 2000 og 1999. Forståeligt noget af en opgave og forventningen var selvfølgelig, at yngste mand ville tabe. Men sådan blev det ikke.

Med en hel række danske rekorder bag sig denne sæson lagde Axel sig i front af løbet og holdt placeringen næsten en hel omgang. Fire løbere havde skilt sig ud, men løbets senere vinder rykkede fra de andre ned ad bakken mod slutningen på første omgang. Markus Kirk Kjeldsen, 2001, slog et afgørende hul og det efterlod Axel på mellemhånd, han blev passeret af to løbere og flere nærmede sig bagfra.

"Det lignede en oversatsning, og løbet så svært ud på det tidspunkt for Axel. Han blev dog ved med at fighte og holdt fast i fjerdepladsen, da de gik ud på sidste omgang, hvor de sidste fem hårde bakker ventede. Ved foden af første bakke havde han vundet tredjepladsen tilbage, men Magnus Nymann Hall, 1999, havde stadig fem til 10 sekunder og var rigtig godt løbende. På allersidste bakke slap Axel håndbremsen helt og fik både lukket hullet og vundet et par meter, som holdt helt til målstregen, hvor den 14 årige løber meget overraskende kunne hyldes som løbets nummer to, kun slået med sølle 13 sekunder.

Nu må Axel vente på DAFs afgørelse af, om Danmark skal stille med det stærkeste landshold og tage Axel med i truppen til Island - sine kun 14 år til trods.

Publiceret 02 November 2018 15:00