Kæmpe præstation af løber fra Hillerød

Dorte Dahl fra Hillerød løb sig ind på en andenplads i stort spansk ultra-bjergløb

I weekenden deltog Dorte Dahl i en af Spaniens mest prestigefyldte ultra-trail-løb Ultra Trail Valle de Genal i Andalusien. Det er en strækning på 130 kilometer gennem krævende bjergfyldt terræn med over 6000 højdemeter i alt. Det meste af løbet foregår på små kringlede vandrestier med kun få partier af grusveje og asfalt.

Selvom Dorte nu er 53 år, kæmper hun stadig med om podiepladserne i overall-konkurrencen og løb sig ind på andenpladsen cirka 30 minutter bag den 20 år yngre spanske vinder, ikke lang tid efter når man er ude i godt 20 timer.

53-årige Dorte Dahl løb i godt 20 timer 130 kilometer på små bjergstier i Andalusien og blev nr. 2. Privatfoto

53-årige Dorte Dahl løb i godt 20 timer 130 kilometer på små bjergstier i Andalusien og blev nr. 2. Privatfoto

Løbet starter kl. 6 om morgenen. De første to timer samt de sidste seks timer løbes der med pandelampe, hvilket også er en udfordring på de små smalle bjergstier.

”Det er svært at træne til et bjergløb, når man bor i Hillerød, men er man kreativ og opfindsom, kan man godt få højdemeter i benene – 30 gange op/ned af Fruebjerg giver 1000 hm. Jeg har også et fleksibel job som sportschef i Hillerød Firmaidræt, som giver mig mulighed for lange weekender i bjergrige terræner,” udtaler Dorte Dahl i en pressemeddelelse.

Til dagligt stiller hun op for Blovstrød Løverne, men i Spanien repræsentere hun en spansk klub Los Chakales – og næste års mål er at komme til tops i den spanske Ultra Trail cup.

Publiceret 29 October 2018 17:00