Axel Vang Christensen - glad efter løbet. Pressefoto

Axel Vang Christensen - glad efter løbet. Pressefoto

Stor dansk rekord til Axel Vang Christensen

FIF Hillerød Atletik med Axel Vang Christensen i spidsen er kommet hjem med flotte resultater

Axel Vang Christensen, der er årgang 2004, har gennem de seneste år deltaget i Mini-maraton løbet på 4,2 kilomter ved H.C. Andersen Marathon i Odense, men i år var det 10 kilometer-ruten, som Axel gerne ville prøve kræfter med, og det gik ganske fantastisk.

Sammen med tre ældre eliteløbere lagde Axel sig i spidsen for løbet. Dette holdt indtil fem kilometer-mærket, hvor de ældre løbere trak fra, men Axel viste sin klasse, og efter syv kilometer hentede han den ene løber og holdt denne position til mål.

Axel blev altså nummer et i sin klasse (14 til 17 år) og formåede samtidig at blive en ganske sensationel nummer tre i seniorklassen. Og det blev med en tid, som var dansk rekord for 10 kilometer på landevej for 14-årige - nemlig 32.14 minutter.

Den gamle rekord var på 33.55 minutter. Den nye rekord er faktisk blot 10 sekunder fra verdensrekorden for aldersgruppen på 10.000 meter på bane.

Flere flotte resultater

En række andre atleter fra FIF Hillerød Atletik stillede op ved afslutningsstævnet i Greve, og de leverede rigtigt flotte resultater. Markus Nederschier løb 200 meter i klassen D13, og det gik stærkt. I tiden 26,13 sekunder krydsede Markus målstregen som vinder af løbet, og tiden er ikke mindre end den bedste tid i Danmark i år for aldersgruppen.

Markus Nederschier med guld om halsen. Pressefoto

Markus Nederschier med guld om halsen. Pressefoto

Ligeledes deltog Markus på 600 meter, hvor der var debut på distancen, men Markus og træner Nicolaj havde en klar plan for løbet. Denne plan fulgte Markus til punkt og prikke, og med 120 meter igen gik han forbi forhåndsfavoritten og kunne sprinte i mål som vinder i den flotte tid 1.37,71.

Emma Flor løb i P13 ligeledes en super 200 meter på 28,30 sekunder og kappede dermed 72 hundrededele af sin PR. I højdespring tangerede Emma med et flot spring sin personlige rekord på 1,40 meter, og i længde blev det til en solid serie med 4,72 meter som bedste resultat. I klassen P15 stillede fire seje piger til start i 4 x 200 meter stafet. Emilie Seeberg, Rosa Poulsen, Eline Laanstra og Mathilde Nielsen kom de to baneomgange rundt i tiden 2.01,84 min og sluttede på en flot tredjeplads efter to hold fra Sparta.

Publiceret 04 October 2018 05:00