Kim og hans holdkammerater var på forsiden af de store dagblade, da holdet i 1990 slog Lyngby ud af pokalturneringen. Foto: Martin Warming

Kim og hans holdkammerater var på forsiden af de store dagblade, da holdet i 1990 slog Lyngby ud af pokalturneringen. Foto: Martin Warming

Kim var med, da HGI slog Lyngby ud af pokalen: "Alt kan jo ske i fodbold"

Af
Martin Warming

Vi fornærmer vel næppe nogen, hvis vi påstår, at det vil være lidt af en sensation, hvis Hillerød på torsdag spiller sig videre i Sydbank Pokalen.

Modstanderen er Brøndby, der til daglig spiller i Superligaen, mens Hillerød i øjeblikket ligger på en 9. plads i 2. division.

Men der sker jo - heldigvis - sensationer i fodbold, og man skal ikke føle sig sikker på noget som helst, før dommeren har pustet i fløjten for sidste gang.

Det var måske det, der gik galt for Lyngby, da Superligaholdet i 1990 blev slået ud af Hillerød i pokalturneringen.

Lyngby, der dengang var et fast hold i toppen af Superligaen, var taget til Hillerød for at spille mod HGI, der spillede i Sjællandsserien, i 3. runde af pokalturneringen. Men måske tog Lyngby, der året forinden havde vundet pokalturneringen, lidt for let på opgaven.

Kampen endte i hvert fald 2-1 til HGI.

"Det var jo helt sensationelt. Vi var på forsiden af samtlige store dagblade dagen efter, og hele byen gik amok over sejren, og stemningen var helt euforisk. Det er noget af det største, jeg har været med til på en fodboldbane," fortæller Kim Melander, der var angriber på HGI's hold.

Lyngby scorede det første mål i kampen, der blev spillet foran godt 1.000 tilskuere på Selskov Stadion onsdag den 8. august 1990, men pludselig stod den 1-1 - og 10 minutter før tid sendte Hillerød endnu en bold ind i Lyngbys mål.

Udeblev fra middag

Kim Melander, der nåede at spille et par hundrede kampe for Hillerøds førstehold, scorede ikke selv i kampen mod Lyngby, men han lagde op til det sidste mål.

"Lyngby var helt overbevist om, at de nok skulle lukke kampen, men lige pludselig var de bagud, og så kunne de ikke nå det. Den slags sker jo i fodbold. Hvis man undervurderer modstanderen og tager lidt for let på opgaven, kan det hurtigt gå galt," siger Kim Melander.

"Der var ingen - heller ikke os selv - der havde regnet med, at vi kunne vinde over Lyngby. Jeg kan huske, at vi havde aftalt med lyngby-spillerne, at vi skulle spise middag med dem efter kampen, men de blev så sure over, at de havde tabt, at der ikke var nogle af dem, der dukkede op," fortæller Kim Melander.

For stor en mundfuld

Efter sejren over Lyngby skulle Hillerød spille mod Ballerup, der spillede i 3. division. Knap 800 tilskuere havde fundet vej til Ballerup Idrætspark - de fleste var formentlig kommet for at se den populære VM-dommer Peter Mikkelsen i aktion - og endnu engang blev det til en sejr til Hillerød, der vandt 1-3.

I 5. runde af pokalturneringen hed modstanderen Brøndby. Alle sejl blev sat til. Hillerød-spillerne indspillede en slagsang, der blev lavet store bannere og knap 2.000 forventningsfulde hillerødfans blev kørt til Brøndby Stadion i busser.

"Men det var for stor en mundfuld. Vi tabte 5-0," fortæller Kim Melander.

Det skal dog også lige nævnes, at halvdelen af spillerne på brøndby-holdet et par år efter var med til at vinde EM i Sverige.

"De havde både Kim Vilfort, Peter Schmeichel, Jonn 'Faxe' Jensen, Lars Olsen og Kim Christofte på holdet. Og det var Morten Olsen, der var træner," husker Kim Melander.

Alt kan ske

Selv om Kim Melander tror, at det bliver svært for Hillerød at gentage sensationen fra 1990, når Brøndby kommer på besøg på torsdag, så skal man tro på det, siger han.

"Det bliver svært. Men jeg tror ikke, at Brøndby kommer med fuld styrke, og der er er jo altid muligheder i pokalturneringen. Det handler om at komme godt fra start og holde Brøndby fra scoringer. Hvis Brøndby til gengæld får et hurtigt mål, så bliver det svært, tror jeg. Men man skal jo også have heldet på sin side, og hvis de brænder, og vi scorer på de chancer, der kommer, så kan alt jo ske," siger Kim Melander, der stadig spiller veteran-fodbold i Hillerød.

Han glæder sig over den opbakning, der er til kampen mod Brøndby.

"Det er dejligt at se, at hele byen står sammen om det her og bakker holdet op," slutter Kim Melander, der selvfølgelig også selv vil være at finde blandt publikum på Hillerød Stadion, når Brøndby kommer på besøg på torsdag.

Publiceret 25 September 2018 16:24