Verdensmester Pia Toelhøj og tidligere OL-deltager Mie Skov er klar til stort bordtennisstævne i Hilelrød i weekenden. Foto: Jan Stephan

Verdensmester Pia Toelhøj og tidligere OL-deltager Mie Skov er klar til stort bordtennisstævne i Hilelrød i weekenden. Foto: Jan Stephan

Hillerød lægger grund til stort europamesterskab

Blandt andre Vild med Dans-vinder Mie Skov skal spille i Frederiksborgcentret i weekenden

bordtennis Både Vild Med Dans-vinder Mie Skov og verdensmester Pia Toelhøj skal spille, når Frederiksborgcentret i weekenden 29. og 30. september danner rammen om første runde i kvindernes ETTU CUP, som af Dansk Bordtennis Union betegnes som den vigtigste klubturnering i Europa efter Champions League.

Det er European Table Tennis Union (ETTU), som har tildelt Hillerød værtsskabet. Dermed lægger Hillerød jord til de danske holdmestres kampe mod de tre hold fra henholdsvis Spanien, Schweiz og Holland.

Hillerød GIs damer er i pulje med CTT Balaguer Villart Logistic, Spanien, TTV Lybrae Heerlen, Holland, og TTC Rapid Luzern, Schweiz.

Det europæiske bordtennisforbund (ETTU) har organiseret turneringen siden sæson 1965-1966, og Danmark har altså atter et hold med i turneringen, nemlig de danske mestre fra Hillerød, der vil spille europæisk i sæson 2018-2019.

Verdensmester og OL-deltager

På holdkortet for Hillerød i den kommende sæson står Mie Skov, Pia Toelhøj, Chen Yan, Tina Stochmal, Petra Sörling, Nomin Basaan og Laura Schyberg.

Mie Skov er 18 gange dansk mester og OL-deltager i 2012. Hun er også kendt som ”Vild med Dans” vinder i 2013. Mie Skov stoppede sin internationale karriere for et par år siden, men har genfundet lysten til at spille bordtennis igen.

Pia Toelhøjs bordtennisopdragelse har fundet sted i Hillerød, og hun har 13 danske senior mesterskaber på cv’et. Pia er tidligere professionel bordtennisspiller og landsholdsspiller, inden familie og karriere satte en pause for bordtennis. Nu er hun tilbage og er netop blevet verdensmester i veteran double med Petra Sörling.

Vise Hillerød frem

Hillerød træder ind i 1. runde i ETTU Cup’en. 1. og 2. runde afvikles i samlinger á fire hold, hvor de to bedste går videre. Fra 3. runde afvikles resten af turneringen med Cup-kampe ude og hjemme.

Thomas Hjermind Jensen, Pia Toelhøj og Mie Skov glæder sig weekendens turnering. Foto: Jan Stephan

Thomas Hjermind Jensen, Pia Toelhøj og Mie Skov glæder sig weekendens turnering. Foto: Jan Stephan

”Vi glæder os til at vise Hillerød og dansk damebordtennis frem i Europa igen. Da champagne propperne sprang efter, at vi blev danske mestre, gik der ikke mange minutter, før et europæisk eventyr blev ytret fra spillerne. Vores ambitioner er at nå så langt som muligt, og jeg synes, vi har nogle rigtig spændende spillere på holdet. Vi håber at kunne få muligheden for at vise europæisk top-dame-bordtennis i Hillerød og være med til at profilere damebordtennis i Danmark yderligere," siger formand Thomas Hjermind Jensen.

Kampene spilles over tre runder i weekenden 29. og 30. september med kampstart lørdag kl. 14 og kl. 19 samt søndag kl. 10.

Mdt

Publiceret 24 September 2018 06:00