1.500 'ladies' deltog fredag i Ladies Mud Race i Hillerød. Foto: Jan F. Stephan

1.500 'ladies' deltog fredag i Ladies Mud Race i Hillerød. Foto: Jan F. Stephan

Se billederne: 2.100 mænd og kvinder væltede sig i pløre og mudder

Over 2.000 deltagere deltog i weekendens 'mudderløb' i Hillerød

Af
Martin Warming

løb Det var en glad formand for firmaidrætten i Hillerød, Peder Bisgaard, der søndag aften kunne sætte sig tilbage i lænestolen og nyde en velfortjent øl efter en fantastisk weekend.

4.200 ben var blevet sendt en tur rundt i Selskov og Gadevang Skov på den mest beskidte rute, der findes i øjeblikket. Så dem, der troede, at den tørre sommer havde gjort skovbunden 'mudderløs', fik sig en overraskelse, da de deltog i henholdsvis 'Ladies Mud Race' fredag og 'Xtreme Mandehørm' lørdag.

"Vi har nemlig gennemtravet skoven fra ende til anden for at finde den bedste rute," fortæller Christian Friis.

Se mange flere billeder fra løbet i galleriet nederst i artiklen...

"Mange troede, at ruten var hemmelig, da den ikke var offentliggjort på forhånd, men det var simpelthen fordi, vi næsten hver dag havde ændringer - til løbernes bedste naturligvis," siger Christian Friis med et glimt i øjet.

Ingen alvorlige uheld

Løbene var heldigvis forskånet for alvorlige uheld – det blev dog til en brækket finger og en forstuvet ankel plus 8-10 andre småbehandlinger.

Fredagen stod i kvindernes tegn med Ladies Mud Race, hvor 1.500 forventningsfulde 'ladies' i mere end otte måneder har ventet i spænding på, "hvad de dog havde meldt sig til".

"Jeg vil tro, at over halvdelen ikke vidste, hvad de gik ind til, hvilket kan ses på vores Facebook-side," fortæller løbsleder Peder Bisgaard.

"Kvinderne har spurgt om alt – lige fra om man får våde fødder, og om man kan løbe med røde negle og over til mere praktiske udfordringer som, hvor man kan parkere. Dette har været den klare forskel på kvinderne og mændene. Mændene spørger ikke om noget som helst - for det er jo bare et motionsløb, så det løser sig nok," siger Peder Bisgaard.

Se mange flere billeder fra løbet i galleriet nederst i artiklen...

Ladies Mud Race var kendetegnet ved, at der var rigtig mange hold, der kom udklædt i nogle meget fantasifulde kostumer, som alle var pænest før start.

Ladies Mud Race er arrangeret af Firmaidræt Hillerød i samarbejde med Hillerød Fodbold, der blandt andet havde folk stående ved alle forhindringer og som flagposter på ruten.

Ændringer på vej

Xtreme Mandehørm havde deltagelse af 600 mænd. Dette løb arrangeres af Firmaidrætten alene, men formand Peder Bisgaard vil ikke udelukke, at der kan ske yderligere samarbejder.

"Dette skal ses i lyset af, at Xtreme Mandehørm er nødsaget til at sadle om, da udgifterne er for store i forhold til det aktuelle deltagerantal. Der skal nok fortsat blive afviklet et Xtreme Mandehørms løb, men om der fortsat skal afsluttes med bier- og rockfest er endnu ikke besluttet. Vi vil derfor inden længe gå i tænkeboks og se på, hvilke udviklingsmuligheder der er med Xtreme Mandehørm," fortæller Peder Bisgaard.

"Men vi vil også gerne have flere kvinder med, og mange har været kede af, at kvindeløbet foregår fredag eftermiddag. Det har afgjort afholdt mange fra at deltage. Da det samtidig også er svært at finde frivillige på dette tidspunkt, har vi besluttet at flytte løbet til søndag den 22. september til næste år. Så er vi helle ikke afhængige af, at det bliver mørkt, så i princippet er der ingen øvre deltagerbegrænsning, da vi ikke er afhængig af mørkets frembrud. Men da både stadion og ikke mindst parkeringsforholdene i området er begrænsede, vil vi i første omgang sætte os tilfredse med dette års deltager antal. Og disse billetter sættes til salg fra den 1. december, så det gælder om at være hurtig," siger Peder Bisgaard.

Publiceret 17 September 2018 07:49