Hillerød Fodbold sætter nu fokus på de helt unge spillere.

Hillerød Fodbold sætter nu fokus på de helt unge spillere. Foto: Hillerød Fodbold

Hillerød Fodbold sætter fokus på de yngste

sport Hillerød fodbold sætter nu fokus på de yngste årgange, og starter træningen op for to til fire-årige børn.

"Vi har i flere år fokuseret på at udvikle vores ungdoms- og seniorafdelinger, og nu er turen kommet til de yngste årgange," fortæller Hillerød Fodbolds nye børnekonsulent Peter Bennett, der sammen med klubbens anden børnekonsulent Magnus Holst Brostrøm fremover har særligt fokus på Hillerød Fodbolds yngste årgange.

De to til tre-årige - eller U3/U4, som årgangene kaldes i fodboldsprog - træner hver lørdag mellem klokken 11 og 12 hele året. I sommerhalvåret udendørs og i vinterhalvåret i en hal. Holdet er både for piger og drenge.

"Træningen er baseret på at give børnene det rette fundament til at blive gode til boldspil. Det vil sige, at der trænes boldøvelser, der fremmer motorik, balance, sanserne, koordination og boldtilvænning," forklarer Peter Bennett i en pressemeddelelse fra Hillerød Fodbold.

De fire til fem-årige (U5-U6) træner to gange om ugen, og holdet er også både for piger og drenge.

"Her arbejder vi videre med de grundlæggende fodboldøvelser samt med børnenes motorik, balance og boldkontrol," tilføjer Magnus Holst Brostrøm.

Man kan ikke starte med at træne de yngste, som var de otte eller ni år. Vi starter med det grundlæggende og bygger på år for år

Peter Bennett, der skal træne de yngste årgange i Hillerød Fodbold, har været fodboldtræner de seneste 15 år med de yngste årgange som speciale. Han har før trænet de yngste spillere i klubber som HUI og AB, og står bag DGIs træneruddannelse for mikrotrænere.

Desuden har han skrevet bestseller fodboldbogen 'Sambafodbold - spil, tænk og træn som Neymar, Marta, Kaka og Robinho'.

"Man kan ikke starte med at træne de yngste, som var de otte eller ni år. Vi starter med det grundlæggende og bygger på år for år, således at de yngste konstant udvikler sig og bliver mere og mere fortrolige med fodboldspillet," slutter Magnus Holst Brostrøm.

mw

Publiceret 09 August 2018 17:09