Axel Vang Christensen og træner Nicolaj R Sørensen efter løbet i Sverige. Axel viser stolt sin medalje frem. I baggrunden ses det store Ullevi Stadion, hvor Världungdomsspelen blev afholdt.

Axel Vang Christensen og træner Nicolaj R Sørensen efter løbet i Sverige. Axel viser stolt sin medalje frem. I baggrunden ses det store Ullevi Stadion, hvor Världungdomsspelen blev afholdt. Privatfoto

Hillerød-dreng satte turbo på og snuppede sejren på Ullevi

Axel Vang Christensen gav de 'store' drenge baghjul på Ullevi

sport FIF Hillerøds snart 14-årige Axel Vang Christensen gav sig selv en tidlig fødselsdagsgave, da han forleden besejrede et skrapt felt ved Världungdomsspelen på det store Ullevi Stadion i Gøteborg.

Med næsten 8.500 starter i de forskellige atletikdiscipliner er Världungdomsspelen det største ungdomsstævne i Norden - og en sejr kommer man ikke let til.

Axel fylder 14 år i juli, og det var planen, at han skulle prøve kræfter med turneringen næste år, hvor han fylder 15 år. Man puljer de 14 og 15-årige drenge, og derfor var det først næste år, at Axel burde have en chance. Men Axel var stålsat. Han ville ikke vente. Axel ville kæmpe med det samme, og han havde noget at have modet i. Axel Vang Christensen har tre gange denne sommer forbedret den danske rekord på 2000 m forhindring, hvor forhindringerne er 91,4 cm høje, det vil sige voksenhøjde. Axels danske rekord lyder på 6 minutter og 27 sekunder.

Til Värdsungdomsspelen løbes kun 1500 m og kun med forhindringshøjden 76 cm. Derfor er passeringsteknikken ikke lige så afgørende, og det er ellers en af Axels styrker.

Axel Vang Christensen fik en rimelig start og lå nummer fire ved passagen af den første forhindring. Han rykkede uimponeret forbi de ældre drenge frem til første vandgrav. Her fik han dog ikke en perfekt passage og faldt tilbage som løbets toer. Halvvejs inde i løbet blev de to førende drenge sat af et angreb bagfra, og nu var gode råd dyre. Axel prøvede at rykke med, men den førende løber fik hurtigt 10 meters forspring, og på de næste forhindringer var der status quo.

Da løberne gik ud på sidste omgang, kom Axel dog nærmere og med 250 m tilbage, så Axel sit snit til at rykke indenom den førende løber, der var løbet tør for kræfter. Nu startede jagten på Axel, og bagfra kom en nordmand stærkt, men efter den sidste forhindring på opløbet gav Axel alt, hvad han havde i sig og kunne krydse målstregen som vinder i den flotte tid 4 minutter, 35 sekunder og 48 hundrededele.

Sådan giver man sig selv en tidlig og kæmpestor fødseldagsgave.

mw

Publiceret 04 July 2018 13:30