Pia Toelhøj og Petra Gummeson Sörling blev verdenmestre i bordtennis i weekenden. Pressefoto

Pia Toelhøj og Petra Gummeson Sörling blev verdenmestre i bordtennis i weekenden. Pressefoto

Hillerød har fået verdensmestre i bordtennis

Pia Toelhøj og Petra Gummeson Sörling vandt i lørdags verdensmesterskabet i damedouble

bordtennis Pia Toelhøj og Petra Gummeson Sörling, der begge kunne fejre det danske holdmesterskab i Elitedivision Damer for HGI Hillerød Bordtennis for nylig, kunne lørdag aften, dansk tid, fejre endnu en titel. Denne gang var det titlen som verdensmestre.

Det skete, da de sammen vandt finalen ved WVC (World Veteran Championship) i Las Vegas i damedouble over 45 år ved at finalebesejre det peruianske par Milagritos Gorriti og Migali Montes med sætcifrene 6-11, 11-9, 11-9, 7-11, 11-9.

Undervejs har de spillet syv kampe, og de har i alt kun afgivet fire sæt. Det er gået ud over doublemakkere fra Rusland, Tyskland, Belgien, Italien, Frankrig og altså Peru i finalen.

Pia og Petra i et velfortjent kram efter kampen. Pressefoto

Pia og Petra i et velfortjent kram efter kampen. Pressefoto

VM for veteran er blevet et kæmpe event, hvor mere end 4.000 spillere deltager og tidligere seniorverdensmestre stiller op.

Mange års pause

Pia og Petra var også med på Hillerøds dame hold i 1998, hvor de sammen var med til at vinde sølv.

Efter mange års pause med familie og karriere genfandt de for to år siden samarbejdet og venskabet ved bordtennisbordet, da de sammen tog til Veteran VM i Alicante. Nu kun to år senere er de altså blevet både verdensmestre i veteran double og danmarksmestre.

Pia Toelhøj blev flot nr. 5 i single, hvor den tidligere tyske landsholdspiller Olga Nemes vandt 3-1.

Verdensmestrene. Pressefoto

Verdensmestrene. Pressefoto

Hillerøds damer skal nu have en velfortjent sommerferie, men jagten for Hillerød bordtennis er nu gået ind på at få finansieret et Europa Cup eventyr til september.

Publiceret 25 June 2018 10:30