Axel lige efter løbet ved løbsuret, der standsede på den nye danske rekord 6.27.61 på 2000 m. forhindring. Privatfoto

Axel lige efter løbet ved løbsuret, der standsede på den nye danske rekord 6.27.61 på 2000 m. forhindring. Privatfoto

Flyvende Axel stod for endnu en dansk rekord

Axel Vang Christensen har igen slået rekorder, denne gang til Skole Ol og Østdanske Mesterskaber

atletik Hillerøds Axel Vang Christensen er flyvende i øjeblikket. Fredag var Axel til Skole OL i Aarhus, hvor han havde glædet sig til at dyste på 2 km landevejsløb med de mange hundrede elever fra hele landet.

Axel ville gerne vinde for sin klasse - 7i på Byskolen - og havde også kig på løbsrekorden, som lød på 6 minutter og 26 sekunder. Axel fik en god start og førte fra start til slut. Løbets sidste 300 meter var på stadion, hvor Axel havde god tid til at vinke til sine lærere og publikum. Axels vindertid er også en kæmpe rekordforbedring. Den nye rekord lyder på 5 minutter og 47 sekunder.

Ny rekord næste dag

Axel hastede hjem, fik sovet og var til start til de Østdanske Mesterskaber på Ballerup atletikstadion i dag lørdag på distancen 2000 m. forhindring.

Axel har to gange i denne sæson forbedret den danske rekord på distancen for 14-årige drenge. Axels danske rekord sat på hjemmebane i maj måned lød på 6 minutter og 35 sekunder. Med et suverænt løb kom endnu en dansk rekord i hus, da uret stoppede på 6 minutter og 27 sekunder.

Før Axel i denne sæson indledte jagten på den danske rekord på 2000 meter-forhindring var den på 7 minutter og 14 sekunder, sat af nuværende landsholdsløber Thijs Nijhuis. Axel har derfor samlet forbedret rekorden med utrolige 47 sekunder i år .

Mdt

Publiceret 18 June 2018 19:00