Nordsjællands Håndbolds træner, Ian Marko Fog, glæder sig til at få Kasper Kisum 'hjem'. Fra venstre er det Jørn Blom Hansen, der er næstformand i Nordsjælland Håndbold, Kasper Kisum og Ian Fog Marko

Nordsjællands Håndbolds træner, Ian Marko Fog, glæder sig til at få Kasper Kisum 'hjem'. Fra venstre er det Jørn Blom Hansen, der er næstformand i Nordsjælland Håndbold, Kasper Kisum og Ian Fog Marko Foto: Jan Stephan

Nordsjælland henter udlandsprofil hjem - og sælger u-landsholdsspiller

Kasper Kisum vender tilbage til Nordsjælland Håndbold

Af
Jeppe Helkov

køb og salg Selvom økonomien endnu ikke er endegyldigt reddet, er Nordsjælland Håndbold begyndt oprustningen frem mod den kommende sæson.

Holdet var før den forgangne sæson dømt som en af de helt sikre nedrykkere, men endte mod alle forventninger på en imponerende syvendeplads i landets bedste række. Og noget kunne tyde på, at mere vil have mere.

Torsdag har klubben hentet venstrebacken Kasper Kisum hjem fra franske Fenix Toulouse. Han har tidligere ligeledes tørnet ud for Hannover-Burgdorf i Bundesligaen.

"Med tabet af Nicolai P (Pedersen, red.) til Ribe Esbjerg, og vores forsvarschef (Anders) Mose, der desværre stopper karrieren, så har det været en stor udfordring og finde en person, der kunne afløse dem begge indenfor vores sparsomme budget. Med tilgangen af Kisum får vi en optimal løsning for os," siger Nordsjælland Håndbolds cheftræner Ian Marko Fog i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg oplever en mere moden og lyttende person, som reelt bare brænder for at vise, hvad han står for. Vi mener hans evner på en håndboldbane er indiskutable, så det er op til os at få integreret ham i vores kollektiv. Personligt ser jeg et stort uforløst potentiale i Kisum, som vi vil arbejde benhårdt på at indfri i Nordsjælland" siger han.

Glæder sig

Kasper Kisum glæder sig også selv over skiftet.

"NH har altid haft en stor plads hos mig, siden jeg her startede min professionelle håndboldkarriere. Jeg spillede her i klubben i to sæsoner fra 2011-13, og jeg husker dette ophold som utroligt spændende og lærerigt. NH er en klub med mange gode værdier og har altid stået for udvikling og fight til sidste fløjt."

"Tilgangen af Ian Marco som træner sætter en tyk streg under ovenstående, ligesom at jeg er vild med hans måde at spille med holdet på. Et hold som jeg i øvrigt mener er kraftigt undervurderet. Spiller for spiller er det et klassehold med en masse potentiale, som holdet i øvrigt har vist flere gange i år ved at drille og spille lige op med alle hold i ligaen og ikke mindst årets medaljetagere".

Alt er dog ikke lutter lagkage for Nordsjælland Håndbold. Ungdomslandsholdsspilleren Knud Ronau har efter et enkelt år i det nordsjællandske valgt at skifte til Aalborg Håndbold.

"Det har maget sig sådan, at Knud kun kan fortsætte sine studier på Ålborg Universitet, og da Ålborg Håndbold samtidig viste interesse for Knud, så var det svært at stoppe Knud i dette - for ham - spændende match," siger sportschef Jørn Blom Hansen.

Publiceret 09 June 2018 11:00