En glad Axel Vang Christensen ved omgangsklokken lige efter løbet, hvor han forbedrede den danske rekord med hele 33 sekunder. Pressefoto

En glad Axel Vang Christensen ved omgangsklokken lige efter løbet, hvor han forbedrede den danske rekord med hele 33 sekunder. Pressefoto

FIF's supertalent i flot rekord ved Herning Games

13-årige Axel Vang Christensen imponerede på 2.000 meter

FIF Hillerøds super-talent Axel Vang Christensen hentede 5. maj et fantastisk resultat hjem i atletikturneringen Herning Games, hvor den store turnering havde 2.000 m forhindring på programmet. Debut-vindertiden for Axel Vang Christensen blev ikke mindre end 33 sekunder under den danske ungdomsrekord.

Fik du læst: Ung pige havde lige fået kørekort og kørte talt i Porsche Cayenne

13-årige Axel Vang Christensen har i år vundet DM for Drenge 15 år og taget bronze for Drenge 19 år i lang cross. Desuden har han imponeret ved at vinde crossturneringen Vinterturneringen fire år i træk.

I banesæsonen er netop disciplinen forhindringsløb det tætteste, man på atletikbanen kan komme på crossløb. På de 2.000 m skal løberne 23 gange forcere forhindringer, som er 91,4 cm høje, heraf fem med en tilhørende vandgrav.

Fuld højde for de unge

I Sverige slipper ungdomsløberne med en nedsat højde på forhindringerne.

Det kender man ikke i Danmark, hvor drengene først må stille til start det år, de fylder 14 år, med fuld højde på forhindringerne.

Axel Vang Christensen havde glædet sig til sin debut, men på dagen var der alligevel en del nervøsitet. Han startede dog frisk og trods et fald på en tur over vandgraven undervejs, løb han sig op.

På vej mod sidste tur med forhindring og vandgrav kaldte stævnespeakeren alle tilskuere op at stå og klappe og hjælpe Axel mod mål, idet det stod klart, at nu kunne kun et fald ødelægge et rekordløb.

Langs hele opløbet blev han speaket og klappet i mål til en af de største forbedringer af en dansk udendørs-atletik-rekord på drenge- og mandesiden i mange år.

33 sekunder hurtigere

I mål lød debut-vindertiden på 6 minutter og 41 sekunder, hvilket er 33 sekunder under den danske ungdomsrekord sat i 2006 af den nuværende landsholdsløber Thijs Nijhuis.

Der er en del der taler for, at det ikke er sidste gang, Hillerøds unge supertalent sætter en dansk rekord. Og med super-præstationen har han indfriet sine egne og FIF-træner Nicolaj Raagaard Sørensens sæsonmål for 2018. jesl

Publiceret 11 May 2018 20:00