Omed Alam satte seks danske juniorrekorder ved EM i Bukarest i sidste uge. Privatfoto

Omed Alam satte seks danske juniorrekorder ved EM i Bukarest i sidste uge. Privatfoto

Lokal vægtløfter satte seks nye juniorrekorder ved EM

Af
Martin Warming

Martin Warming

Omed Alam fra Ålholm Vægtløftning var i sidste uge til sit første EM for seniorer i vægtløftning, der blev afholdt i Bukarest i Rumænien.

Man er senior fra det år, man fylder 21 år, men Omed Alam fik på trods af sine bare 18 år chancen for at stille op blandt de voksne. Fra Danmark var der i alt 14 løftere af sted, hvilket er rekord.

Omed Alam løftede i 77-kilo-klassen, hvor der i alt var 15 løftere til start. Flere af dem Omed Alam kæmpede mod var op til ni år ældre end ham selv.

“I øvelsen træk løftede jeg 128 kilo i første forsøg, 131 kilo i andet forsøg og 134 kilo i sidste forsøg, og det blev til en forbedring af min egen danske juniorrekord med et kilo. I øvelsen stød gik det lige så godt, hvor jeg lagde ud med 159 kilo i første forsøg, der allerede gav en ny dansk juniorrekord i tokamp med tre kilo. I andet forsøg fik jeg 163 kilo, der blev en forbedring af Tim Krings danske juniorrekord i stød med et kilo og en yderligere forbedring af den danske rekord i tokamp. I sidste forsøg fik jeg 166 kilo i stød, der igen var en yderligere forbedring på den danske rekord i stød og tokamp. I alt endte jeg med en tokamp på 300 kilo, som er en forbedring på 10 kilo af min egen danske rekord,” fortæller Omed Alam.

Seks nye rekorder

Omed Alam satte i alt seks nye danske juniorrekorder, og det blev til en 9. plads i både træk, stød og tokamp. Guldet gik til den 24-årige tysker Nico Muller, der endte med en tokamp på 346 kilo. Det danske herrehold inklusiv Omed Alam endte på en 6. plads i holdkonkurrencen. 

Næste stævne, som Omed Alam skal træne op til, er VM for juniorer, der afholdes i Tashkent i Uzbekistan til juli. 

“Chancerne er større end sidste år, eftersom de syv store vægtløftningsnationer som Kina, Rusland, Ukraine, Moldova, Kazakhastan, Azerbadjan og Armenien er udelukket i et år på grund af dopingskandaler,” fortæller den lokale vægtløfter.

Den næste store opgave for Omed Alam bliver VM for juniorer i Uzbekistan til juli. Privatfoto

Den næste store opgave for Omed Alam bliver VM for juniorer i Uzbekistan til juli. Privatfoto

Publiceret 05 April 2018 16:00

SENESTE TV