Peter Treldal og Anette Wiingaard fik trænerprisen for deres indsats på speciel needs-holdet i Hillerød Judokulb. Foto: Martin Warming

Peter Treldal og Anette Wiingaard fik trænerprisen for deres indsats på speciel needs-holdet i Hillerød Judokulb. Foto: Martin Warming

Hæder i lange baner til lokale idrætsudøvere

Over 200 idrætsudøvere blev forleden hyldet for deres flotte præstationer i løbet af 2017

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der blev uddelt medaljer til... ja, den helt store guldmedalje, da Hillerøds lokale idrætsudøvere blev hyldet i FrederiksborgCentret på Idrættens Dag i fredags. En lang række idrætsudøvere - faktisk 220 af slagsen - fik medaljer og hæder for deres flotte præstationer og placeringer i løbet af 2017, og derudover blev der også sat navne på årets træner - der i år var en trænerduo - årets idrætsleder og årets lokale idrætsudøver.

Årets trænerpris gik til de to judo-trænere Peter Treldal og Anette Wiingaard fra Hillerød Judoklub for deres arbejde og store engagement på 'speciel needs-holdet' i klubben. Special needs-holdet er for alle, der har brug for ekstra støtte - blandt andre børn og unge med autisme, muskelsvind og downsyndrom.

Se flere billeder fra Idrættens Dag i 'Fotoserie'

“Peter Treldal og hjælpetræner Anette Wiingaard giver drengene den støtte, de har brug for, og flere af dem har været til stævne og kæmper nu på det 'normale' kamphold. Her har de igen dannet venskaber og opnået mere judoforståelse. Dette havde dog ikke været muligt uden det springbræt og grundlag, som Peter og Annette har skabt med speciel needs-holdet,” står der blandt andet i motiveringen af de to til trænerprisen.

Se navnene på alle medaljemodtagerne her

“Det er et kolosalt skulderklap, og det er med en følelse af stolthed, at vi tager imod den her pris. Det er også en anderkendelse af det stykke arbejde, vi har lavet i lang tid og brugt rigtig meget energi på at udvikle og gennemføre,” siger Peter Treldal til Hillerød Posten.

Speciel needs-holdet har kørt i snart 11 år, og der er typisk mellem syv og 11 deltagere på holdet.

“Eleverne er jo glade hver eneste gang, de går ud af døren. De oplever, at alt det, de troede, de ikke kunne, det kan de faktisk godt alligevel. Det er den glæde, vi ser i øjnene på dem, der gør det hele værd,” siger Peter Treldal.

Hæder til golf-veteran

Årets idrætslederpris gik til Lars Broch Christensen, der i mange år har ydet en stor indsats på forskelllige fronter i Hillerød Golf Klub.

“Lars har i mange år været et kæmpe aktiv for Hillerød Golf Klub. Han startede i 1982 i juniorudvalget som 20-årig, blev formand for dette i 1984 og var det i 10 år, hvor han bragte de unge rundt i landet til turneringer og forsøgte at give alle de gode oplevelser, han havde haft med golfen, videre. Dette blev gjort ved siden af hans egen golf – hvor han indtil slut firserne var en fast mand på klubbens 1. hold. I årene 1985 til 1989 var han også med i bestyrelsen med ansvar for sporten. Efter at han selv stoppede på højeste niveau, var han altid holdleder-/kaptajn for et af vore bedste hold, enten damerne eller herrerne og har også været med til at vinde mange medaljer med disse. Lars kom i bestyrelsen igen i 2002 og overtog formandsposten i starten af 2005 og bestred denne frem til 2013, hvor han også var kommet ind i Dansk Golf Unions bestyrelse og ikke syntes det passede samtidig at være formand for en klub. Men han blev i bestyrelsen og sidder fortsat som kasserer i klubben, ligesom han stadig er aktiv i sponsorarbejdet og selv spiller på klubbens Senior Divisionshold,” skriver klubben i motiveringen for indstillingen af Lars Broch Christensen som årets idrætsleder.

Fik du læst: Hillerød-elever fik bedre styr på finanserne

 

Lars Broch Christensen fik idrætslederprisen for sin mangeårige indsats i Hillerød Golf Klub. Foto: Martin Warming

Lars Broch Christensen fik idrætslederprisen for sin mangeårige indsats i Hillerød Golf Klub. Foto: Martin Warming

Vandt World Games

Rebekka Elisabeth Ziska Dahl fra Hillerød Ju-Jutsu Klub, der i 2017 vandt World Games, fik prisen som årets lokale idrætsudøver. “Rebekka har opnået de bedst tænkelige resultater i sin sport på Internationalt plan i 2017 sin unge alder til trods. Hun har dermed formået at hjælpe med at få Hillerød markeret tydeligere på sportens danmarkskortet, da denne flotte præstation selvfølgelig er blevet mediedækket. Prisen gives for de bedste præstationer – og dem har hun til fulde opnået. Præstationer er dog også andet end medaljerne om halsen. Det er også de 'bløde' præstationer omkring sporten i 2017, som har været er afgørende for vores indstilling af Rebekka. Rebekka har formået, at nå sit mål om deltagelse i World Games uden at svigte sine andre forpligtelser og har uegennyttigt hjulpet i klubben, hvor hun kunne. Rebekkas væsen er præget af god sportsånd, og hun er helt uden stjernenykker. Rebekka har ved siden af sin egen træning, sine studier og de mange stævner, stadig fundet tid til ulønnet at undervise sit begynderhold i Hillerød (10-14 år). Hun er med børnene hele vejen - lige fra at lære dem at binde bælte og stå stille på række, til at få dem på vej til deres første stævner. Hvis et ungt medlem har brug for lidt eneundervisning eller en snak, er hun klar,” skriver klubben i sin motivering.

Se navnene på alle medaljemodtagerne her

Efter de mange prisuddelinger sørgede et par af de lokale danseskoler for underholdningen, da de mange dygtige elever viste, hvad de har lært i løbet af året.

Det var Udvalget for Idræt og Sundhed, der i samarbejde med Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger stod bag arrangementet.

Rebekka Elisabeth Ziska Dahl fra Hillerød Ju-Jutsu Klub, der i 2017 vandt World Games, fik prisen som årets lokale idrætsudøver. Her ses hun sammen med sidste års modtager Mikkel Brix Willard, ligeledes fra Hillerød Ju-Jutsu Klub, og borgmester Kirsten Jensen. Foto: Martin Warming

Rebekka Elisabeth Ziska Dahl fra Hillerød Ju-Jutsu Klub, der i 2017 vandt World Games, fik prisen som årets lokale idrætsudøver. Her ses hun sammen med sidste års modtager Mikkel Brix Willard, ligeledes fra Hillerød Ju-Jutsu Klub, og borgmester Kirsten Jensen. Foto: Martin Warming

Publiceret 20 March 2018 06:45