Til hest:

Rideskolestævne på den nye rytterskole i Ny Hammersholt

Af
Af Claus Beyer

Pigerne på Letridning Rytterskole trodsede både regn og blæst, da de lørdag formiddag var til det første ridestævne på den nye private rideskole i Ny Hammersholt.
For flere af pigernes vedkommende var det tilmed deres første ridestævne og nogle af dem har endda kun redet i et halvt år.
Der blev både dystet i spring med en højde på 35 cm og bom på jord samt i dressur med skridt og trav.
Pigerne havde nogle super hyggelige timer og der blev spist mange hjemmelavede pølsehorn og drukket mange liter varm kakao.
Letridning Rytterskole prøver at skabe en ny form for rideskole – en rytterskole, hvor hestevelfærd er det centrale omdrejningspunkt og hvor der er plads til udvikling af den enkelte elev. Rytterne bliver udover selve ridningen også undervist i horsemanship gennem teori og praktiske øvelser, øvelser på pilatesbolde, oplæg omkring adfærd- og indlæringspsykologi og andre relevante ting.
”Vi taler en hel del om hestens adfærd og hvorfor hesten udviser den adfærd og reagere som den gør. Der ikke findes frække heste, ,men kun heste der er mere motiveret for at gøre noget andet end det vi ønsker af den. På den måde opnår vores elever både en solid praktisk viden samt en teoretisk forståelse om heste,” fortæller Karin B. Hoffmann.
Letridning Rytterskole ønsker at give børn, unge og voksne en mulighed for at gå til ridning og samtidig med få en god basis viden indenfor almindelig håndtering, horsemanship, adfærdsbiologi, indlæringspsykologi samt hestens og rytterens anatomi og hvordan de to ting hænger sammen. På Letridnings rytterskole bliver forståelse for hesten, samspillet mellem hest og rytter samt sikkerhed vægtet meget højt.
Letridning Rytterskole drømmer om at være med til at skabe en ny form for rideskole – en rytterskole, hvor eleverne uddannes til en bedre hesteforståelse og en bred viden om heste og ridning.

Publiceret 20 November 2017 15:00

SENESTE TV