Masser af mudder til både kvinder og mænd

Fredag kastede 742 kvinder sig ud i det beskidte løb i Hillerød, Ladies Mud Race, og lørdag gik starten på det 10. Xtreme Mandehørm

Det var med spænding, at Firmaidræt Hillerød gik ind i weekendens strabadser med hele to store løbsarrangementer, hvoraf det ene, nemlig Ladies Mud Race, skulle løbe af stablen for første gang fredag eftermiddag. Det var til gengæld 10, gang og tredje gang i Hillerød, at Xtreme Mandehørm skulle afvikles. Men det var en meget glad dobbelt løbsleder Peder Bisgaard, der lørdag aften kunne se tilbage på to fantastiske løb med henholdsvis 762 kvinder til Ladies Mud Race og 904 tilmeldte mænd i Xtreme Mandehørm.
”Mit team og jeg er rigtig glade for, at det lykkedes”, siger Peder Bisgaard, og fortsætter:
”Vi har arbejdet hårdt, da det har været en stor mundfuld at overtage fra Dansk Firmaidrætsforbund, som tidligere har stået for Xtreme Mandehørm, og hvor Firmaidræt Hillerød 'bare' skulle stille med frivillige på dagen. Men da vi ikke er bange for udfordringer og havde fået utrolig mange opfordringer til at gøre noget for kvinderne. Så vi tog chancen og inviterede kvinderne ud på en del af ruten om fredagen. Vi havde regnet med 2-300 kvinder, men efter to måneder måtte vi lukke for tilmeldingen ved 750 kvinder, da vi jo også skulle have alle i mål inden mørket. Det har været helt fantastisk at følge engagementet og spændingen hos kvinderne på Facebook”, slutter Peder Bisgaard.

Ladies Mud Race kommet for at blive

Glæden, spændingen og engagementet blev fastholdt på selve dagen, hvor 762 kvinder mødte frem til start – mange i flotte og sjove kostumer. Nogen var iført tylskjoler, andre havde sikret sig med badedragt og dykkerudstyr og selv nonner var der med. Allerede inden start kunne man fornemme den fantastiske stemning, da alle pigerne i samlet flok blev varmet op af GetFitGym.
Kort efter kunne speakeren sende 1. startgruppe afsted ud på den knap 8 km. lange rute, hvor der mødte kvinderne både masser af mudder, vand i både containere og søer, store halmballer, og skrotbiler m.m.
Løbet havde også prominente gæster, idet Team OL med kajakroerne Henriette Engel Hansen og Ida Willumsen samt løberne Anne Emile Møller og Stine Troest også var med. De deltog som repræsentanter for EWoS – European Week of Sport, som netop var i den forgangne uge. Ingen af OL-pigerne havde deltaget i et lignende arrangement før, og var derfor lige så spændte som de øvrige deltagere. Men noget tydede på, at holdet havde haft en sjov tur, for det første holdet sagde, da de i samlet flok passerede målstregen efter 1.00.43., var at det havde været et 'fedt' løb og sjovt at være med til.
Tiden var dog ikke nok til at være den hurtigste individuelle kvinde, idet Lene Thoft-Pedersen fra Artfull Dodgers OCR vandt i tiden 00.51.29.
Ruteansvarlig Christian Friis var også ganske imponeret over kvindernes præstation.
”Vi havde regnet på, at alle var i mål senest kl. 19.00 men de sidste løbere var allerede i mål cirka kl. 18.30, så der var blevet kæmpet godt ude på ruten. 762 var tilmeldt, 742 mødte frem og 697 gennemført, hvilket er en flot statistik, hvor både frafald i fremmødt og gennemført var klar over normen”, sagde Christian Friis. CB

Publiceret 02 October 2017 20:00

SENESTE TV