Hillerød-mødre tager deres døtre med til selvforsvar

Flere og flere kvinder lærer selvforsvar, lyder meldingen fra den lokale ju-jutsu-klub

De senere år er interessen for at lære selvforsvar steget markant blandt piger og kvinder landet over. Også i Hillerød er selvforsvarskurser i høj kurs – specielt blandt mødre. Sådan lyder meldingen i hvert fald fra Hillerød Ju-Jutsu.
“Kvinder er en udsat gruppe i forhold til overfald – det er et faktum, som flere og kvinder i Hillerød nu nægter at lade sig styre af længere. De vil ikke længere acceptere at skulle føle sig utrygge, når de går alene hjem en sen aften. De vil ikke længere tage hensyn og lade frygten styre deres hverdag og handlefrihed og tager derfor sagen i egen hånd, skriver klubben i en pressemeddelelse.
”Det er specielt mødre, der selv har følt sig utrygge gennem deres opvækst og som nu aktivt gør noget for at bryde ud af det ved at tage deres døtre under armen og starte til selvforsvar,” fortæller Birgit Bohn, som træner kvinder i selvforsvar i Hillerød Ju-Jutsu.
Fik du læst: Tre borgerlige partier indgår valgforbund
”Måtten var stort set fyldt ud, da vi åbnede døren til den første lukkede pige-træning forleden. Det har jeg aldrig oplevet på en første træning før”, lyder det fra Jacob Willard, der er formand for Hillerød Ju-Jutsu.
Og det kommer Jacob Willard heller ikke til at opleve ved selvsyn igen – holdet er nemlig eksklusivt for kvinder/piger og mænd er derfor forment adgang:
”Der kommer en helt anden stemning i dojoen, når det kun er piger. Vi træner målrettet deltagerne i at tro på sig selv og de praktiske greb og reaktioner, de lærer her, og så er det rart for alle, at vi er i samme båd. Det løsner op og skaber et godt fundament for læring med plads til grin og hygge,” fortæller Birgit Bohn, der sammen med Britt Tinghuus Prestegaard træner piger og kvinder i selvforsvar.
De er begge to mødre og har for år tilbage rystet utrygheden af sig og lært at forsvare sig selv, ligesom de har lært deres børn det samme.
Nu lærer de andre mødre og deres døtre de samme hver tirsdag fra klokken 18.30 til 20 i Frederiksborgcentret.

Publiceret 29 August 2017 11:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV