Thomas Steinthal dobbelt europamester

18-årig mountainbike-rytter vandt to guldmedaljer ved europamesterskaber i Frankrig

Den 18-årige Thomas Steinthal fra Nødebo indkasserede to guldmedaljer ved de netop overståede europamesterskaber i mountainbikeorientering i Orléans i Frankrig.
Thomas, der til daglig kører for orienteringsklubben FIF Hillerød, skulle som førsteårs junior op mod den europæiske elite af ryttere i aldersgruppen 18-20 år.
Den første guldmedalje blev taget på sprintdistancen, hvor rytterne skulle navigere rundt på stierne mellem bygningerne i universitetsparken i Orléans. På en orienteringsteknisk krævende rute, hvor de mindste fejl kostede dyrebare sekunder, kom Thomas Steinthal i mål 35 sekunder foran den nærmeste rival fra Rusland.
På den lange distance på 33,8 km i skovene omkring Orléans startede FIF Hillerød rytteren som en af de første og kom efter et fejlfrit løb i mål efter 77 minutter. Herefter måtte Thomas Steinthal i spænding afvente tiderne for sine konkurrenter, inden sejren blev en realitet, og han for anden gang på få dage kunne lade sig kåre som europamester.

Sikrede bronze

På den afsluttende stafet stillede Thomas Steinthal op i seniorklassen, hvor han sammen med klubkammeraten Rasmus Folino og Rasmus Søgaard fra Horsens OK kørte et nyt fantomløb og med en margen på et enkelt sekund var med til at sikre en bronzemedalje til det danske hold.
I det hele taget klarede Danmark sig flot ved europamesterskaberne, hvor det også blev til guldmedaljer til Mikkel Brunstedt Nørgaard fra Birkerød OK Øst i ungdomsklassen samt Rasmus Søgaard i seniorklassen.
Næste udfordring for de danske MTBO ryttere er VM, der foregår i Vilnius i Litauen i slutningen af august.

Privatfoto

Privatfoto

Publiceret 09 August 2017 08:00

SENESTE TV