Løb:

Nederlag og sejre til de lokale orienteringsløbere

Det blev til skuffelser og sejre ved DM i orienteringsløb

Det blev både til glæde og skuffelser for FIF Hillerød Orientering, da der var danske mesterskaber på sprint og ultralang distancerne for kort tid siden. FIF Hillerød Orientering var den klub, der stillede med flest løbere, og med top resultater fra forårets løb var der lagt op til, at juniorløberne fra FIF Hillerød Orientering kunne blande sig i kampen om podiepladserne.
Desværre var marginalerne altså ikke med FIF løberene, da sprint-konkurrencen blev afviklet i Støvringsgader. De to damejuniorløbere Anika Simonsen og Nikoline Splittorff endte lige udefor medaljerækkerne som henholdsvis nummer fire og fem, mens herrejuniorløberene Malthe Poulsen og Malte Hemmingsen var uden for top 5. Bedre gik det for ungsomsløberne, hvor Siri Simonsen blev danmarksmester i D14 klassen og Silje og Freya Halberg blev tre'er i hendholdsvis D12 og D16.

De lange

Næste dag var konkurrencen flyttet til Vælder skoven i Rold. Dette er et terræn, som er karakteriserede ved en del bakker, hvoraf flere af dem har stigninger på 60 meter. Banerne var ikke lange, men vindertider på 2 timer og 15 minuter på den 22.2 kilometer lange bane i herreelite-klassen vidner om det hårde terræn, som løberne skulle konkurrere i. Her løb søstrene Siri og Anika Simonsen sig til danmarksmester titlen i henholdsvis D14 og D20, mens Sigrid Staugaard og Gustav Holmberg blev to'er i dame og herre 14 klassen.

De ældre kan også

Det var dog ikke kun junior og ungdomsløbere der deltog i stævnet. Et af kendetegnene ved orienteringsløb er, at alle aldersklasser deltager i de sammen stævner, og ved dette stævne blev det også til flere medaljer i mastersklasserne. Annelise Hansen og Bo Simonsen Hansen blev to'er i henholdsvis D75 og H50, mens Mads Larsen blev tre'er i H40 klassen på sprint distancen. På ultralang, blev det til en anden plads for Annelise Hansen D75 og Maria Satugaard D45, mens Anne Maarup D50 og Bo Simonsen H50 blev tre'er.

Publiceret 01 May 2017 13:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV