Ju-jutsu:

Sølv til Hillerødkæmper ved ungdoms VM

Athen dannede rammen om ungdoms VM, hvor det lykkedes Hillerøds Mikkel Kailow at vinde sølv

Af
Af Claus Beyer

Fire Hillerødkæmpere var udtaget til ungdoms VM i Athen: Lucas Andersen, Joachim Rasmussen, Katrine Misimi og Mikkel Kailow. Det lykkedes den blot 19-årige Mikkel Kailow at kæmpe sig i finalen og dermed slog det unge talent det endegyldigt fast, at han hører til blandt verdens absolut stærkeste kæmpere i -85 kg.
På selve dagen for sine kampe var Mikkel stoisk rolig og med overskud til både smil og tilråb til de holdkammerater, der kæmpede før ham. Mikkel vidste, at han var klar, og det cementerede han godt og grundigt på måtten, hvor han roligt og sikkert tog alle sine modstandere én efter én før tid. Han efterlod ingen tvivl om, at finalepladsen var hans – og netop hans rolige natur er et af hans trumfkort:
”Jeg bliver selvfølgelig nervøs ligesom alle andre, men min styrke er nok, at jeg er rolig af natur og er god til at skubbe nervøsiteten lidt væk. I hvert fald lykkedes det mig at holde fokus på, hvordan jeg skulle slå mine modstandere og ikke tænke for meget over, hvad der var på spil,” fortæller Mikkel, der også fik god støtte fra de øvrige danske kæmpere og familier:
”På vej ind på måtten kunne jeg tydeligt høre det danske publikum heppe, og det gav et godt boost. At nå til finalekampen ved VM er det største, jeg har prøvet – og selvom jeg gik efter guldet, er jeg godt tilfreds med min sølvmedalje. Guldet tager jeg næste gang,” griner Mikkel, som kæmpede lige op mod den stærke svensker i finalen lige til det sidste, kun et enkelt point skilte dem til sidst.

Marginaler fra bronze

18-årige Joachim Rasmussen, leverede også en fremragende indsats ved dette års VM i vægtklassen -77kg. I sikker stil indtog han måtten og kæmpede sig overbevisende frem til bronzekampen. Her ventede en spændende og nervepirrende kamp mod en stærk serber, som Joachim kæmpede tæt op mod lige til det sidste. Først i de allersidste sekunder fik serberen overtaget og snød Joachim for en ellers fuldt ud velfortjent podieplads.
18-årige Lucas Andersen er endnu en af Hillerøds stærke kæmpere, også når det gælder verdenseliten. Lucas kæmpede i samme vægtklasse som Joachim og trods en skadet skulder i sin første kamp, var han blot et snævert nederlag fra at skulle kæmpe om bronze. Han endte på en samlet 7. plads.
For den sidste Hillerødkæmper ved ungdoms VM, 17-årige Katrine Misimi, blev glæden desværre kort. Hun kæmpede i -55 kg og måtte se sig slået allerede efter to kampe. En stor oplevelse rigere blev hun dog og fast besluttet på at klare sig bedre næste gang.

Publiceret 27 March 2017 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV