Hjælperytterne:

Udlodder 10 el-cykler til børn og unge med gigt

Hjælperytterne udlodder 10 el-cykler til børn og unge med gigt i hele Danmark, og der er nu åbent for ansøgning

Af
Af Claus Beyer

”Det er tydeligt at se, hvilken forskel en el-cykel gør for et barn med gigt. De kan pludselig deltage på lige fod med kammeraterne, når der skal cykles til fritidsaktiviteter eller skole, og de kan for en stund glemme smerter og træthed. Derfor er overrækkelserne også noget af det, der gør størst indtryk på Hjælperytterne, når vi cykler Danmark rundt. Så det holder vi fast i og glæder os til at kunne overrække endnu flere el-cykler i år,” fortæller Tanja Bendixen Kryger, som er projektleder for Hjælperytterne.
Sidste år udloddede Hjælperytterne også el-cykler til børn og unge med gigt. En af de heldige var 12-årige Daniel Struve Bøndergaard fra Vildbjerg:
”Dagen efter jeg fik min el-cykel, var jeg til motionsdag på skolen og cyklede 7 kilometer. Jeg kunne sagtens have cyklet mere, men min støttelærer kunne ikke følge med, så jeg var nødt til at stoppe. Det er en rigtig fed cykel, og jeg er så glad for den,” fortæller han.

Hvem kan ansøge?

Børn og unge, der har fået konstateret gigt, kan ansøge om at blive den heldige vinder af en af de 10 el-cykler fra Bulls.
Der uddeles fem cykler i størrelsen 24 (ca. 8-11 år) og fem cykler i størrelsen 27,5 (ca. 12-20 år).
Ansøgningsfristen er lørdag den 20. maj. Vinderne får personlig besked. El-cyklerne overrækkes i forbindelse med Hjælperytternes tur Danmark rundt, mandag den 26. juni i Herning og onsdag den 28. juni ved Rungsted Havn.

Her en af grupperne af Hjælperyttere på tur i det dejlige danske sommervejr.

Her en af grupperne af Hjælperyttere på tur i det dejlige danske sommervejr.

Hvem er Hjælperytterne?

Hjælperytterne er en gruppe af mænd og kvinder, der samtidig med at de støtter børn, unge, mænd og kvinder der lever med en smertefuld gigtsygdom også ønsker at komme i god form og styrke deres netværk samtidig igennem cykling og velgørenhedcykelløb.
Som Hjælperytter cykler man penge ind for at børn og unge, kvinder og mænd kan leve et bedre liv med gigt med færre smerter og fysiske begrænsninger. Alle deltagere har et ansvar for at bidrage til projektet – enten i form af at indsamle penge, finde sponsorer eller yde anden form for praktisk hjælp.
Hjælperytterne stiller i sæsonen 2017 hold i Helsingør, Hobro, København, Lyngby og Næstved.

Publiceret 17 March 2017 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Hillerød Posten
SENESTE TV