Badminton:

Hillerød hev DM-medaljer i hus

Ved DM for senior + i Gentofte sikrede Hillerød Badminton rigtig mange guld- og sølvmedaljer

Af
Af Claus Beyer

Det blev en rigtig god weekend for HBs spillere ved Danmarksmesterskaberne for senior+ i Gentofte. Det blev til guld i Mix +35, hvor Jens Eriksen og Line Haarkjær havde spillet fire indledende kampe, hvor de i semifinalen slog de forsvarende DM-mestre overbevisende i to sæt, med cifrene 21/9 – 21/16.
I finalen mødte de Dennis Schmidt Jensen og Nicola Kragh Riis fra Holte.
Højt tempo og total styring på nettet og 1. sæt blev vundet 21/12. I 2. sæt var det Holte-parret, der kom bedst fra start. Ved ophold stod den 8/11 og 16/19 til Holte. Men så viste Jens og Line, hvorfor de er ubesejret i mere end et år. Med super serve af Line, var Jens klar til at sætte det første tryk og så blev det 19/19. En lang duel blev vundet med et hurtigt ryk på nettet af Line, og så stod det 20/19 til spillerne fra HB.
Med en lang svipserv blev det 21-19 og DM guldet var hjemme til Jens og Line.

Mere guld til Hillerød

I herre-double +45 blev det også til guldmedaljer. Jens Eriksen spillede sammen med Bo Sørensen fra Hvidovre. Jens og Bo spillede en flot turnering, hvor de på intet tidspunkt var presset. Finalen blev vundet med 21/4 – 21/13, næsten uden sved på panden.
I herre-single +35 vandt Mads Jørgensen sølvmedalje. Mads Jørgensen havde spillet sig frem til semifinalen, hvor han mødte Andreas Borella fra Holte. Et par ærgerlige fejl af Mads i slutning af 1. sæt, betød at Mads tabte dette 19/21. I 2. sæt var det igen badminton på højt niveau, og de to spillere fulgtes hele vejen op igennem sættet. Mads overlevede en matchbold ved 22/23, og han holdt hovedet koldt og vandt 2. sæt 25/23.
I 3. sæt var det Mads, der havde styringen fra start af. Han viste, at man skal løbe rigtig langt for at slå ham. Så efter et kontrolleret 3. sæt, så vandt Mads 21/17 efter en maraton-kamp.
I finalen ventede Casper Lund fra GUG. Casper havde vundet sin semifinale uden kamp. I 1. sæt var det Mads, der styrede de fleste bolde, selvom der skulle arbejdes hårdt for at vinde bolde på Casper. Mads vandt flot 1. sæt 22/20.
I 2. sæt fulgtes de to spillere, alle duller var meget lange, men med et lille overtag til Casper. Et par lette fejl af Mads i slutningen af 2. sæt, og 2. sæt blev desværre tabt 18/21.
I 3. sæt kunne man se, at Casper ikke havde spillet en maraton-semifinale som Mads.
Mads forsøgte at hænge på, det bedste han kunne, men kræfterne var sluppet op. Så Mads tabte desværre 3. sæt 12/21, men fik en rigtig flot sølvmedalje med hjem fra Gentofte.

Mere sølv

I dame-double vandt Hillerød også sølvmedalje i +35. Her spillede Line Haarkjær sammen med Birgitte Pedersen fra Blistrup. I finalen mødte de to Pernille Stærmose og Katrine Grandahl fra Holte. Det var Line og Birgitte der kom bedst fra start, og de havde teten i kampen, og 1. sæt blev vundet 23/21.
I 2. sæt kunne man se, at de to Holte-piger var meget mere samspillet end Line og Birgitte. Holte-pigerne fandt hullerne hos Line og Birgitte, og de vandt 2. sæt 16/21.
I 3. sæt, fulgtes de to par ad, Line og Birgitte førte 17/15, men så spillede Holte-pigerne konsekvent på Birgitte, og selvom Birgitte gjorde, det bedste hun kunne, så havde hun ikke kræfter til at stå imod det store pres. Så 3. sæt blev tabt med 17-21.
Herudover vandt Hillerøds Jens Eriksen og Bo Sørensen fra Hvidovre guld i +45 herredouble, og det blev til sølv til Mads Jørgensen i +35 herresingle og ligeledes sølv til Line Haarkjær og Birgitte Pedersen i +35 dame-double.

Publiceret 13 March 2017 13:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV