Ju-jitzu-talent snart med sponsorbil:

Jeg er super stolt over, at man vil støtte mig

20-årige Rebekka Elisabeth Ziska Dahl modtager lørdag eftermiddag sin nye bil som otte virksomheder i Hillerød stiller rådighed, så hun kan holde fokus på sin sport

Af
Af Claus Beyer

'Bil haves – talent søges', således lød opfordringen fra de otte virksomheder i Hillerød før jul. De otte virksomheder,Hansen & Graversen, Børge Nielsen A/S, CL Electric, Due Andersen Biler, ROTEC, Tegnestuen Møllestrædet, Malerfirmaet 10 Kanten og Mr. Monopol, havde tidligere stillet bilen til rådig for Hillerøds store golfstjerne, Nicole Borch Larsen, men efter hendes internationale gennembrud, så var bilen ledig og et nyt talent skulle findes.

Valget faldt på 20--årige Rebekka Elisabeth Ziska Dahl fra Hillerød Ju-Jutsu. Hillerød Posten mødte Rebekka i Frederiksborgcentret få dage før hun skal modtage sin nye bil og hun fortæller her om sig selv:

”Jeg fulgtes nogle lidt ældre drenge i min barndom. Det gjorde at jeg startede til spejder, selvfølgelig som drenge spejder, og da de så begyndte til Ju-jitsu, så fulgte jeg med. Jeg var ikke særlig god til at begynde med, jeg var faktisk ret bange og der blev grædt meget. På et tidspunkt stoppede jeg, men jeg kom hurtigt tilbage og så begyndte det at gå fremad. Da jeg havde vundet min første kamp, så kom motivationen for alvor,” fortæller Rebekka. 
 

Rebbeka Dahl har sat sig tilrettet i sin nye sponsorbil, som hun fik udleveret lørdag eftermiddag. Det var bilens tidligere bruger, golf-stjernen Nicole Borch Larsen der gav nøglerne videre til Rebekka - på vegne af de otte virksomheder i Hillerød der står bag psonsorbilen. Foto: Claus Beyer

Rebbeka Dahl har sat sig tilrettet i sin nye sponsorbil, som hun fik udleveret lørdag eftermiddag. Det var bilens tidligere bruger, golf-stjernen Nicole Borch Larsen der gav nøglerne videre til Rebekka - på vegne af de otte virksomheder i Hillerød der står bag psonsorbilen. Foto: Claus Beyer

Hele pakken

”Ju-Jitsu indeholder det hele, det er en alsidig sport, der er sammen sat af tre forskellige sportsgrene: karate, judo og aikido. Det vil sige, at vi både træner slag, spark, parader, kast, holdegreb, nedtagninger, låse og faldteknik. Det er en sport, hvor man får hele pakken, det er for alle der har lyst til at dyrke kampsport, uanset køn, alder og fysisk form.  Man kan sige, det er 'den vilde vej' i kampsporten og jeg kan godt mærke, at når jeg ikke har trænet i et par dage, så trænger jeg til at slå og sparke, at komme af med min energi,” griner Rebekka og fortsætter:

”Derfor har kæresten og jeg også opdelt vores stue i to afdelinger. En ende hvor vi hygger og slapper af og i den anden ende er der træningsafdeling med måtter på gulvet.”

”Det er ikke en specielt farlig sport, men selvfølgelig får man en del blå mærker og det koster lidt forstuvede led i hele kroppen – det kan da godt være lidt smertefuld, men der er ikke så mange alvorlige skader som i mange andre sportsgrene, som eksempelvis fodbold og håndbold.”


Jeg elsker Hillerød

Rebekka flyttede fra Hillerød til Vanløse i sommeren 2016, hvor hun flyttede sammen med kæresten som hun mødte i Ribe, hvor hun boede et år. Kæresten har selv i mange år trænet og kæmpet på eliteniveau, men holder pause lige nu grundet studierne.

”Jeg tror det er vigtigt, at man finder sammen med en som også selv træner eller har trænet ligeså meget som man selv gør. Det giver forståelse for, hvorfor man skal af sted og at der ikke bliver stillet spørgsmål om det nu også er nødvendigt at træne så meget. Det giver mig den ro og tryghed, der skal til for at kunne gå efter mine mål og drømme,” fortæller Rebekka, der dog er lidt usikker på, hvordan fremtiden kommer til at forme sig på bolifronten:

”Til sommer flytter jeg muligvis tilbage til Hillerød, da min kæreste skal flytte til Odense grundet sine studier. Jeg synes det vil være helt naturligt, at jeg så flytter tilbage til Hillerød, som jeg elsker at være i. Hillerød er en fantastisk by, det er en stor by uden at blive en storby, hvor alle kender hinanden. Hillerød har et fantastisk handelsliv, jeg elsker at komme i Helsingørsgade, Slotsgade og i Slotsarkaderne. Det er et godt udvalg af butikker og så er der fortsat en intim stemning i byen. Omgivelserne bliver heller ikke meget kønnere – med slottet, slotshaven og slotssøen. Samtidig så synes jeg, at vi har nogle fantastiske idrætsfaciliteter, jeg elsker at komme i Frederiksborgcentret, hvor mange forskellige sportsfolk kan mødes og der sker altid noget.”


Rebekka i sine trygge omgivelser - i træningslokalet. Foto: Claus Beyer

Rebekka i sine trygge omgivelser - i træningslokalet. Foto: Claus Beyer

Sociale omkostninger

”Selvfølgelig har min sport og ambitioner haft omkostninger på den sociale side, men den har også givet mig mange dejlige oplevelser og en masse spændende venskaber ude i verden. Så selvom jeg i min gymnasietid ikke kunne feste og deltage i mange arrangementer sammen med min gymnasiekammerater, så fortryder jeg det på ingen måde. Det er en del af at være et eliteidrætsmenneske og jeg ville på ingen måde gøre noget om, hvis jeg fik muligheden.” ”Sporten, både træningen og konkurrencerne, betyder så meget for mig og jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg fortsat skal blive i idrætsverden, når jeg ikke mere selv kan kæmpe på eliteniveau. Derfor har jeg også valgt idræt på universitetet, jeg er træner for børn og unge i klubben i Hillerød og jeg satser på, at fortsætte trænergerningen i fremtiden og hjælpe andre til at nå op i verdenseliten.”


Fantastisk støtte

”Desværre stopper mange i min sportsgren alt for tidligt. Det skyldes ikke mindst kampen om at skaffe penge til stævner og træningslejrer hele tiden. Vi skal selv betale det hele og med de mange rejser til udlandet, så bliver det rigtig mange penge i løbet af et år. Skal man samtidig både havde fokus på sine studier og passe træningen for at udvikle sig til det højeste niveau, så er der ikke tid til at have meget job ved siden af. Jeg har indtil nu været heldig at få hjælp, ikke mindst fra min mor der har støttet mig hele vejen. Jeg er jo halv færing og min far og en del af min familie bor fortsat på Færøerne. Der er de meget stolte af mine resultater og derfor er der skrevet meget om mig og der er også blevet lavet interview i radioen med mig. Dette har gjort, at jeg også har fået nogle sponsorater fra Færøerne, der har hjulpet mig at opnå mine resultater indtil nu.”

”Nu er jeg utrolig glad og stolt over, at jeg er blevet udvalgt til at modtage en sponsorbil, hvor otte lokale virksomheder i Hillerød støtter mig i det kommende år. Det betyder rigtig meget for mig og gør det så meget lettere at komme frem til min træning, både i klubben og med landsholdet, hvor der er mange samlinger i Jylland, samtidig med at jeg kan passe mine studier på universitetet.”

”Nu går jagten så ind på at finde nogle sponsorater, der kan hjælpe mig til at komme rundt til så mange konkurrencer og træninger i udlandet i fremtiden. Hvis man skal gøre sig gældende blandet verdens bedste seniorkæmpere, så skal man ud i verden og hente den nødvendige modstand,” slutter Rebekka inden hun begynder træningen i Frederiksborgcentret.

Publiceret 10 January 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV