Peter Hvarness er nyvalgt formand for HGI Damefodbold og har sat sig i spidsen for en plan, der skal skaffe førsteholdet i den næstbedste række i år 2015.

Peter Hvarness er nyvalgt formand for HGI Damefodbold og har sat sig i spidsen for en plan, der skal skaffe førsteholdet i den næstbedste række i år 2015.

Ny formand:

HGI Damefodbold skal i 1. division

En ny bestyrelse i HGI Damefodbold har lagt ny plan, der skal få førsteholdet i landets næstbedste række. Blandt andet træningsfaciliteter, socialt sammenhold og flere penge skal bane vejen

Af
Jens Berg Thomsen

Under overskriften “en frisk start” har fodboldklubben HGI Damefodbold sat et nyt mangearmet projekt i gang. Projektet løber frem til år 2015, hvor det erklærede mål er at have førsteholdet i 1. division - landets næstbedste række lige under 3F Ligaen.
“Hvis vi fastholder vores nuværende talentmasse, er det et fuldt gangbart mål,” siger Peter Hvarness, nyvalgt formand for HGI Fodbold.
Den nye bestyrelse i klubben trådte til i april måned. Siden da er der lagt en bunke arbejdstimer i at få den nye, langsigtede plan udarbejdet. Planen løber frem til år 2015. Inden da er der en række delmål, der skal være opfyldt.
Overordnet er målet, at HGI Damefodbold bliver “det naturlige valg” med klubbens egne ord.
“Vi skal være det naturlige valg for spillere at søge til og for sponsorer. I dag mister vi spillere, men hvis vi skal nå vores sportslige mål skal nås, skal det ændres,” siger Peter Hvarness.

Planen fordeler sig

Den langsigtede plan fordeler sig på en række områder. Først og fremmest er der fokus på det sportslige, men også økonomi, det sociale, facilliteter og det organisatoriske skal være på plads. Og så er det et mål for klubben at have en såkaldt DM-licens ved udgangen af 2013. En DM-licens stiller en række krav til trænerens uddannelse, træningsfaciliteter med videre og giver adgang til at at spille i den bedste, landsdækkende turnering.
Den tidligere HGI-dameafdeling brændte fingrene økonomisk på at arrangere koncerter, og den vej vil den nye bestyrelse ikke gå. Det spørgsmål og en række andre sidder der nu grupper og arbejder med. I alt er 30 personer i gang med at arbejde i bestyrelse, arbejdsgrupper med mere for at få planen til at blive til virkelighed.

Den langsigtede plan for HGI Damefodbold skal gøre klubben til

Den langsigtede plan for HGI Damefodbold skal gøre klubben til "Det naturlige valg". Mottoet er også blevet trykt på klubbens jakker.

Sjællands største

Med 300 fodboldspillere i HGI Damefodbold er klubben Sjællands største klub for damer.
“I dag spiller U15 og U18 i Elite Øst, hvilket er den højeste række på de årgange. Desværre forsvinder spillerne, når de bliver 18-19 år,” siger Peter Hvarness.
En af grundene til, at spillerne forsvinder er de manglende træningsfaciliteter som blandt andet kunstgræsbaner, som er også har været skrevet om her i Hillerød Posten. HGI Damefodbold har som et af målene i planen, at der skal stå en kunstbane klar ved udgangen af år 2011.
Publiceret 27 May 2011 07:00