Peter Nørklit og Frederik Børm til Nordsjælland

Det er lykkedes Nordsjælland af tegne kontrakt med den rutinerede målmand Peter Nørklit og ungdomslandsholdsspilleren Frederik Børm

Af
Af John Jessen Hansen

HÅNDBOLD Nordsjælland Håndbold seneste skud på ligahold er den rutinerede målmand Peter Nørklit, der herhjemme senest har spillet for FCK og AG Håndbold, men før det også har spillet i udlandet for blandt andet Portland San Antonio og BM Altea. Desuden var Peter Nørklit en vigtig del af håndboldlandsholdet i 1990erne og starten af 2000erne. "Jeg glæder mig meget til at få Peter Nørklit med i Nordsjælland truppen, han bliver ikke bare et rutineret bidrag til unge Søren Westphal, han kommer også til at fungere som en slags mentor og træner for klubbens målmænd. Peter er en spiller der kommer med en enorm høj træningsmoral og træningskultur, og han bliver helt sikkert en vigtig forøgelse til truppen", siger Cheftræner Henrik Kronborg.

Nørklit skal hjælpe Westphal

"Jeg ser meget frem til at spille for Nordsjælland, der har haft en flot sæson, men mest af alt, glæder jeg mig faktisk til at hjælpe Søren Westphal videre, efter hans flotte gennembrud i sidste sæson", siger Søren Westphal.

Frederik Børm har tidligere spillet for Viborg og BSV.

Frederik Børm har tidligere spillet for Viborg og BSV.

Stærk stregspiller

Foruden Peter Nørklit forstærkes Nordsjælland Håndbold i den kommende sæson med stregspilleren Frederik Børm, der skifter til Nordsjælland Håndbold efter senest at have spillet i bl.a. BSV og Viborg. Frederik Børm er et af Danmarks største talenter på stregen, og måske især i forsvaret, hvilket også har fået landstræner Ulrik Wilbek til at udtale: ”Det største forsvarstalent i dansk håndbold siden Lars Jørgensen” Frederik blev ved U21 VM, der blev spillet i Ægypten i 2009, for øvrigt sammen med Nikolaj Markussen, udvalgt til All-Star holdet, og blev kåret til turneringens bedste spiller. "Frederik er en spiller jeg har fulgt længe, især fordi jeg tror han vil passe godt ind i vores spil. Han er en spændende spiller, der kommer med engagement og vilje i forsvaret, og som har potentiale til at blive en af landets bedste stregspillere i både forsvar og ikke mindst i angrebet. Han skal være med til at opfylde mine og holdets ambitioner om også at komme i slutspillet i næste sæson", siger cheftræner Henrik Kronborg.

Kronborg en fin træner

"Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til at spille for Nordsjælland, og ikke mindst at træne under Henrik Kronborg, der har gjort et flot stykke arbejde med holdet i hele sæsonen. Jeg kender jo allerede Nikolaj Markussen fra ungdomslandsholdet, så mon ikke vi hurtig kommer til at finde hinanden på klubholdet.

Publiceret 27 May 2010 18:00

SENESTE TV