Dorte Dahl har skiftet løbeskoene ud med et par cykelsko og deltager i EM for veteraner.

Dorte Dahl har skiftet løbeskoene ud med et par cykelsko og deltager i EM for veteraner.

Verdenselite dyster i skovene omkring Hillerød

I næste uge kæmper verdenseliten i mountainbike-orientering om EM- og VM-medaljer i Nordsjællands skove

Af
Tekst og foto: John Jessen Hansen

I næste uge vil det vrimle med MTB ryttere fra 24 nationer i skovene omkring Hillerød, når der dystes om EM, Junior VM, samt Veteran EM i MTB-orientering, også kaldet EOC & JWOC MTB-O 2009. Stævnecenter er henlagt til Nordisk Lejrskole, mens de forskellige distancer, fra sprint til ultralang, køres i nærliggende skove. FIF Hillerød repræsenteres af de tre landsholdsryttere Lasse Pedersen, Claus Stallknect og Line Pedersen. Lasse Pedersen er regerende Europa- og verdensmester, så det bliver spændende at se hvad han kan præstere på "hjemmebane". Lasses søster, Line, har en bronze fra seneste VM at forsvare, mens Claus Stallknect er debutant på landsholdet.

Dorte Dahl i cykelsko

Sideløbende med superelitens EM arrangeres også EM for veteraner. Her er FIF Hillerød repræsenteret af tidligere landsholdsløber Dorte Dahl – nu med cykelsko i stedet for løbesko. MTB orientering er i konstant vækst. De aktive klubber landet over får flere og flere medlemmer og deltagere i deres arrangementer (både kvinder og mænd). Specielt FIF Hillerød orientering er aktive med både løb og træningsløb for børn og voksne. Vi er i Danmark også ret langt fremme med udviklingen af sporten og har nogle af verdens bedste ryttere. FIF Hillerød fik her i foråret Tuborg-fondens højeste beløb til støtte af blandt andet EM-arrangementet.

Lasse Brun Pedersen er regerende Europa- og verdensmester. Spændende at se hvad han kan præstere på

Lasse Brun Pedersen er regerende Europa- og verdensmester. Spændende at se hvad han kan præstere på "hjemmebane". Foto: Kenneth Lorentsen

Ugens program

Hele arrangementet starter mandag den 23. juni hvor der er indskrivninmg og akkreditering for deltagerne på Nordisk Lejrskole. Selve konkurrencerne om Europa- og verdensmesterskaberne starter onsdag den 26. juni og afsluttes søndag den 28. juni. Prisoverrækkelserne finder sted søndag den 28. juni på Nordisk Lejrskole i Hillerød og afsluttes med en afslutningsceremoni.

Publiceret 17 June 2009 12:00

SENESTE TV