45-årige René Olsson blev torsdag aften præsenteret i HGI. Foto: John Jessen Hansen

45-årige René Olsson blev torsdag aften præsenteret i HGI. Foto: John Jessen Hansen

Ny træner til HGI's Kvalliga-hold

HGI's bedste fodboldherrer får ny træner. 45-årige René Olsson træder til fra Boldklubben Søllerød-Vedbæk. Kim Rasmussen bliver sportschef

Af
Af Kristian Helmer Jensen

 

HGI's herrehold i kvalifikationsrækken får ny træner, og samtidig dannes et makkerpar, der skal skabe et frugtbart elitært niveau i klubben. Ny træner fra næste sæson bliver 45-årige René Olsson, der kommer fra en stilling som træner i Boldklubben Søllerød-Vedbæk (BSV), der spiller i 2. division. René Olsson blev lokket til klubben af et spændende og ambitiøst tilbud. "Jeg blev tiltrukket af Kim Rasmussens (nuværende træner, red.) planer og ambitioner om at skabe noget stort i Hillerød," siger René Olsson. Samtidig med René Olssons tilgang bliver den nuværende træner Kim Rasmussen sportschef for klubben, og det er den cocktail, som skal pleje talenter i Hillerød og skabe et miljø, der på sigt kaster gode resultater af sig. René Olsson har gjort sig en del overvejelser om trænergerningen i netop Hillerød. "Jeg har en del venner i Hillerød og har længe fulgt med i holdets resultater. Jeg har altid tænkt, at en by som Hillerød bør kunne have et hold på højeste niveau," siger René Olsson, der altså nu får mulighed for at realisere potentialet i byen. Samtidig spiller det en rolle, at han havde for mange bolde i ilden i BSV. "Jeg var både træner for førsteholdet i 2. division og andetholdet i serie 3. Det var for meget at gabe over. Jeg glæder mig til udelukkende at have ansvar for ét hold," forklarer René Olsson.

Talentudvikling

Kim Rasmussen har selv valgt at blive sportschef, og som sådan var valget af René Olsson som træner hans første opgave. "Jeg havde ikke travlt med at træde fra som træner for at blive sportschef. Tidspunktet skyldes, at vi har fundet den træner, vi gerne vil have. René vil passe fremragende ind i opbygningen af vores nye projekt," siger han om den nye træner, der også har en baggrund som træner for Herfølge superligaholds reserver i Danmarksserien. Det nye makkerpar skal stå for at udvikle HGI til at blive en klub, hvor spillere med talent har lyst til at blive. "De allerstørste talenter i Hillerød skal en tur til Lyngby eller Farum, men de næstbedste skal have et tilbud med kvalitet," siger Kim Rasmussen. Udover talentpleje vil den nye stilling som sportschef også omfatte opsøgende arbejde over for sponsorer samt arbejde med at skabe bedre træningsfaciliteter for HGI's fodboldspillere. Den nye træner René Olsson bor privat i Rødovre med sin kone og børn og arbejder som pædagog i en fritidsklub i Valby. Læs mere om René Olsson i Hillerød Posten på onsdag.

Publiceret 02 June 2006 00:00