Målet med BioBlitz-døgnet er at få registreret så mange forskellige træer, buske, urter, svampe, mosser, laver, fugle, insekter, pattedyr og som muligt.
Målet med BioBlitz-døgnet er at få registreret så mange forskellige træer, buske, urter, svampe, mosser, laver, fugle, insekter, pattedyr og som muligt.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Spændende naturdøgn: Hør morgenfuglene synge i Store Dyrehave

Oplev et spændende døgn i artsrigdommens tegn i Store Dyrehave

Naturstyrelsen Nordsjælland afholder i samarbejde med Hillerød Kommune og organisationer et offentligt BioBlitz-arrangement i Store Dyrehave og på Skansebakken. Arrangementet løber fra 20. maj kl. 10 - 21. maj kl.10. I løbet af døgnet vil der være guidede ture med forskellige emner og mulighed for at se og høre nærmere om de indsamlede arter fra eksperter:

Hør morgenfuglekoret 21. maj kl. 6

På denne fugletur får du mulighed for, i selskab med en fugleguide, at blive bedre til at kende sangfuglene fra hinanden. På turen forventes det, at deltagerne ser, og især hører, mange af de almindelige skovfuglearter.

Tavse skrig i natten 20. maj kl.21

De skriger så højt, at du ville få høreskade, hvis du ellers kunne høre dem. Men det kan du heldigvis ikke. Flagermusene bruger nemlig højfrekvente lyde, når de skal orientere sig og er på jagt. Denne aften kan vi faktisk høre dem, for Jeppe Dahl-Nielsen har taget en flagermusdetektor med, som kan omforme deres skrig til lyd, vi kan høre.

Guidet tur i Store Dyrehave 20.maj kl.10

Kender du naturen i Store Dyrehave? Hvilke arter bor der i Malthe Mose, og hvordan går det mon med den biologiske mangfoldighed i skoven? Alt dette kan du få svar på, når mos- og planteekspert Irina Goldberg guider på Skansebakken.

Et sværmerisk liv 20.maj kl.23.15

Når mørket falder på fyldes natten med sværmere. Med bløde vinger og følehorn i mange afskygninger danser de i natten på jagt efter sukkersødt og lys. Og det er der ved det kunstige lys, deltagerne skal kigge nærmere på dem, når eksperter i natsværmere sætter lokkelys op på Skansebakken.

Forårskåde sommerfugle 20.maj kl.13

På denne tur kan du være heldig at se et rigt udvalg af forårets første sommerfugle på Skansebakken.

Læs også: Skilte skal gøre os klogere på Hillerøds unikke natur 

Se turene beskrevet på: www.naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/nordsjaelland/bioblitz/.srj

Publiceret: 18. Maj 2017 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt