Søs Egelind, som selv har brugt cannabis under sin cancersygdom, er med i bestyrelsen i ny forening. Arkivfoto
Søs Egelind, som selv har brugt cannabis under sin cancersygdom, er med i bestyrelsen i ny forening. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Søs Egelind danner ny cannabis-forening

Den lokale skuespiller er blandt initiativtagerne til en ny forening til støtte for cannabis til medicinsk brug

Skuespiller Søs Egelind, som bor i Hillerød Kommune, er en af initiativtagerne til en ny forening for cannabis til medicinsk brug: Cannabis Danmark.

Foreningen, som med tiden vil omdannes til en fond, har til formål at støtte forskning, levere information om cannabis til medicinsk brug og på sigt støtte patienter økonomisk.

“Det har vist sig, at et stadigt stigende antal patienter med forskellige lidelser, ser sig nødsaget til social ulydighed og selvmedicinering efter at have forsøgt sig med konventionel medicinering - enten som eneste udvej eller som supplement til en konventionel behandling,” udtaler Søs Egelind, som selv er tidligere cancerpatient, i en pressemeddelelse.

Foreningen vil arbejde for at formidle den nyeste viden om medicinsk cannabis for at undgå usikkerheden hos patienterne, den voksende ulovlige produktion af cannabis og den bugne af tips og tricks, som internettet byder på. Det vil blandt andet ske med en patientinformations-platform og materiale udarbejdet til de praktiserende læger.

Statskontrolleret dyrkning

En forsøgsordning gør det fra januar 2018 muligt at udskrive cannabis til medicinsk brug.

“Cannabis Danmark vil ligeledes bringe forskere fra udlandet til Danmark, så de kan dele deres viden med os, så andre lande på sigt kan vende blikket mod Danmark, når de søger inspiration til anvendelse, ordinering og fremstilling af cannabis til medicinsk brug. Og på sigt økonomisk at kunne støtte forskning og patienter i behandling,” udtaler Søs Egelind, som også mener, at dansk, statskontrolleret dyrkning af cannabis i lukkede gartnerier vil være en rentabel forretning for landet.

Derfor er Landbrug & Fødevarer og Danske Gartnerier også en del af bestyrelsen.

Udover Søs Egelind er blandt andre politiker Ritt Bjerregaard, DTU-formand Per Falholt, viceformand i Landbrug & Fødevarer Lars Hvidtfeldt, direktør i Danske Gartnerier Torben Lippert, og Fair Fishing-formand Claus Bindslev med i bestyrelsen. Mdt

Publiceret: 18. Juni 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt