Hillerød Frederiksborg Apotek i Slotsgade har ikke længere en vagtordning døgnet rundt. Arkivfoto
Hillerød Frederiksborg Apotek i Slotsgade har ikke længere en vagtordning døgnet rundt. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Slut med døgnåbent apotek i Hillerød

Fremover skal du en tur til Vesterbro eller på akutmodtagelsen, hvis du får brug for medicin midt om natten

Den 1. januar ændrede apotekerne åbningstider i hele landet. I Hillerød betyder det, at det ikke længere et muligt at hente medicin på apoteket i Slotsgade om natten.

Apotekernes ændrede åbningstider betyder, at du ved akut behov for medicin uden for apotekernes åbningstid skal kontakte 1813 og få hjælp.

Hvis en læge ved Akuttelefonen 1813 vurderer, at du har et akut behov for lægemiddelbehandling, udsteder lægen en recept på den fornødne medicin, som du kan hente på det nationale døgnapotek, København Steno Apotek på Vesterbro i København, eller på nærmeste apotek dagen efter.

Fik du læst: Tyve stak af med slik og sodavand for 25.000 kroner

Har du ikke mulighed for at henvende dig på døgnapoteket, og vurderer lægen, at behandlingen ikke kan vente til næste dag, kan du blive henvist til en akutmodtagelse, hvor du kan få udleveret medicin til opstart af behandling eller fortsættelse af igangværende behandling, frem til apotekerne åbner næste dag.

Udlevering af medicin i akutmodtagelserne er kun aktuelt i akutte situationer, og akutmodtagelserne kan og skal ikke betragtes som 'nødapoteker', understreger Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Med apotekernes ændrede åbningstider skal du altså være ekstra opmærksom på at hente din receptpligtige medicin inden for apotekernes åbningstider.

Fik du læst: Øv: Julemøllen på Torvet overmalet med graffiti

Hillerød Frederiksborg Apoteks nye åbningstider er fremover på hverdage mellem klokken 9.30 og 18.00. Der er dog en vagtordning mellem klokken 8 og 9.30 og igen mellem klokken 18 og 21, hvor du mod et gebyr - medmindre din recept er fra samme døgn - kan købe og hente medicin.

På lørdag er åbningstiden mellem klokken 9.30 og 14, og der er en vagtordning mellem klokken 8 og 9.30 og igen mellem klokken 14 og 21.

Publiceret: 01. Januar 2018 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten