Klassisk musik rykker ind på Hillerøds skoler

Legat-tildeling betaler for besøg af musikere fra Copenhagen Phil

Musikere fra Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester besøger i de kommende måneder 12 institutioner i Hillerød med henblik på at formidle klassisk musik til børn og unge.
Det hele skydes i gang 18. januar på Grønnevang Skole og Hillerødvest Skolen afd. Ålholm og fortsætter frem til marts med besøg på en lang række andre skoler, Frederiksborg Gymnasium og HF og Hillerød Hospitals børneafdeling.
“Vores mål er at bringe den klassiske musik ud til børn og unge i alle kroge af Hillerød kommune – ud til dér, hvor de har deres dagligdag,” udtaler basbasunist i Copenhagen Phil Martin Reinhardt i en pressemeddelelse fra Hillerød Musik & Teater.
“Vi deler det store symfoniorkester op i mindre ensembler og fylder klasseværelserne, gymnasiet, børnehaver og Hillerød Hospitals børneafdeling med musik på højeste niveau,” fortsætter han.

Søgte om penge

I 2017 meddelte Grethe Christiansens Legatstiftelse, at man ville uddele op imod tre mio. kroner til projekter, der skulle gavne og glæde børn og unge i Hillerød og give dem et kvalitetsløft i hverdagen.
Hillerød Musik & Teater søgte og fik tildelt en portion penge. Det er det, der nu gør det muligt at få besøg af professionelle klassiske musikere fra Copenhagen Phil.
“Jeg ved fra min egen barndom i det nordjyske, hvor stor en betydning det havde for mit senere ungdomsliv at møde den klassiske musik på et tidligt tidspunkt. Musikken har fyldt mit liv lige siden, og nu bor jeg så i Hillerød. Oplevelsen med den klassiske musik vil vi gerne give videre til Hillerøds børn og unge, og det har legattildelingen muliggjort og det er vi taknemmelige for, udtaler Thomas Hovaldt fra Hillerød Musik & Teater i pressemeddelelsen.

Hillerøds skoler har fået et bombardement af klassisk musik, blandt andet med Copenhagen Phil. Privatfoto

Hillerøds skoler har fået et bombardement af klassisk musik, blandt andet med Copenhagen Phil. Privatfoto

Giver koncert i februar

Men det stopper ikke ved det, for hele Copenhagen Phil giver koncert i FrederiksborgCentret 15. februar.
Til april kommer orkestret igen til byen og nu i et samarbejde med Allerød og Hillerød musikskoler. jesl

Publiceret 10 January 2018 08:00

SENESTE TV