Kulturnat var en succes:

Næste års dato er på plads

Kulturnatten vender tilbage 21. september næste år, oplyser styregruppen efter endnu et succesfuldt arrangement her i 2017

Kulturnatten i Hillerød - den 12. i rækken - blev igen i år en succes.
Det vurderer styregruppen bag, som i november sendte deres evaluering af arrangementet til Hillerød Kommune.
120 aktører præsenterede på kulturnatten i september cirka 150 forskellige aktiviteter. Flest gæster havde Hillerød Bibliotek, nemlig cirka 2.500 gæster hen over aftenen. På plænen med fødevaremarkedet var der ca. 2.000 besøgende, mens cirka 300 lagde vejen for Nordsjællands Politi, som igen var med på kulturnatten efter to års pause. 450 gæstede Frederiksborg Slot og badstueslottet, mens 500 indfandt sig hos Klaverfabrikken, 150 hos Slotsbio og 420 hos Pharmakon.
Også hos Hillerød Camping var der mange besøgende, men der har de ikke - som på for eksempel biblioteket - en tæller, der kan vise, hvor mange besøgende, der var.
“Det blev en kulturnat med rigtig mange mennesker i byen, mange i gaderne, på Torvet rundt om hos aktørerne. Der var mere liv i gaderne end sædvanligt. En del af nattens gæster ændrede adfærd og sås mere i midtbyen end sædvanligt,” skriver styregruppen i evalueringen, hvor de også påpeger, at arrangementet samler mange mennesker, ikke kun fra kommunen og Nordsjælland:
“Nej, de kommer fra store dele af landet. Folk kommer nemlig rejsende til byen på grund af Kulturnatten. Kulturnat Hillerød er virkelig blevet arrangementet, hvor man kan lære byen at kende på mange leder og kanter”.

Politiet med igen

Vejret var i år ikke helt med arrangementet, men da hovedparten af kulturnattens aktiviteter typisk er under tag, skabte det kedelige vejr ikke de store problemer.
Nordsjællands Politi havde fuldt hus ved deres fire arrangementer, fortæller styregruppen:
“Det var spændende, anderledes, nye indslag, som viste politiet fra flere sider. Og det er en glæde, at Politiet allerede har meldt ud, at de er med igen i 2018,” lyder det i evalueringen.

Kulturnatten startede som vanligt med optog fra Frederiksborg Slot. Foto: Claus Beyer

Kulturnatten startede som vanligt med optog fra Frederiksborg Slot. Foto: Claus Beyer

Nyt billetsalg

Styregruppen besluttede som noget nyt i år at sælge og udlevere billetterne via hjemmesiden Billetto.dk, og det blev en “bragende succes,” skriver styregruppen. For eksempel blev billetterne til de tre populære arrangementer på slottet ”Bag kulisserne og i slottets gårde” sat til salg ved midnat og de var udsolgt hen på morgenstunden.
Alle billetter til arrangementer var solgt inden Kulturnatten.

75.000 fra kommunen

Alle aktører på kulturnatten afholder selv deres udgifter. Til gengæld skaffer Kulturnatten penge til markedsføring, blandt til 14.000 trykte programmer, via Hillerød Kommune og det private erhvervsliv. I 2018 får kulturnatten 75.000 kroner i støtte fra kommunen.
Næste år ligger kulturnatten fredag 21. september. Og her kommer et nyt, større arrangement måske til.
“I 2018 vil vi forsøge at stable et nyt større arrangement af litterær karakter på benene, som vi allerede nu er i gang med at kigge på. Det bliver en aktivitet, der vil kræve ekstra og anderledes manpower samt investering i forskelligt grej,” fortæller styregruppen, som dog endnu ikke vil afsløre mere om det nye projekt.

Publiceret 20 December 2017 06:00

SENESTE TV