Kvinder & Kunst havde rekord-stort besøgstal

70 kunstnere udstillede i weekenden i Frederiksborgcentret

I alt 1100 gæster myldrede til Kvinder & Kunst i weekenden i Frederiksborgcentret - og det er rekord, oplyser arrangøren netværket Zonta Hillerød.
Søndag uddelte Zonta to donationer. Mødrehjælpen fik 16.000 kroner, der skal bruges til sommerferieudflugter, og Hillerød Kvindekrisecenter fik 35.000 kroner, der skal bruges til at indrette en sanserum.
Fik du læst: Så er det nu, du skal søge: Pengeregn over frivillige
70 kunstnere var blandt udstillerne, og de viste meget varieret kunst og kunsthåndværk. Formålet med udstillingen er at skabe et overskud, der kan gives videre til kvindeprojekter, og søndag kunne formand for Zonta Hillerød, Susanne Idskov afsløre, at der altså både gives penge til Mødrehjælpen i Hillerød, Kvindekrisecenteret og et nyt studierejse legat på 15.000 kroner.
Koordinator og fundraiser Leyla Lavrsen fra Hillerød Kvindekrisecenter glædede sig over at modtage pengene:
“Vi har længe drømt om at etablere et sanserum. I dag har vi ikke et sted, hvor børnene kan gå ind og lukke døren, men vi ved, at både mødre og børn er på følelsesmæssigt overarbejde, når de er hos os. Et sanserum er et terapeutisk helle. Vi er dybt taknemmelige. 1000 tak fordi I giver voldsramte kvinder og deres børn støtte videre på vejen til at blive hele mennesker igen,” sagde hun ifølge en pressemeddelelse.

Tak fra Mødrehjælpen

Mødrehjælpen i Hillerød kunne tage hjem med 16.000 kroner, og det takkede formand for bestyrelsen Annemarie Melchiors også for:
“Tusind tak, fordi Zonta Hillerød for anden gang betænker Mødrehjælpen. Vi er en privat, social organisationer, der arbejder for at styrke mødre og fædre, så børn kan få en tryg opvækst. Vores største aktivitet i Hillerød er vores butik, hvor halvdelen af overskuddet går til Mødrehjælpens rådgivning, og den anden halvdel til oplevelser. Denne donation gør, at vi kan tage på en større tur til Zoologisk Have, Bonbonland eller Legoland. Vi føler os meget heldige, for uden denne støtte, ville dette være umuligt for os,” fortalte Annemarie Melchiors ifølge pressemeddelelsen.

Helle Degn og Jytte Hilden besøgte kunstmessen. Pressefoto: Zonta Hillerød

Helle Degn og Jytte Hilden besøgte kunstmessen. Pressefoto: Zonta Hillerød

Nyt studielegat

Som noget nyt har Zonta Hillerød også oprettet et studierejselegat. Beløbet er på 15.000 kroner, og det kan søges af kvinder med tilknytning til Hillerød. Ansøgningsfristen til det nye legat er 30. november.
Flere oplysninger om legatet findes på hilleroed.zonta.dk/legater.

Blandt andre Myanne Møller udstillede. Pressefoto: Zonta Hillerød

Blandt andre Myanne Møller udstillede. Pressefoto: Zonta Hillerød

Også Ditte Forchhammer var blandt udstillerne. Pressefoto: Zonta Hillerød

Også Ditte Forchhammer var blandt udstillerne. Pressefoto: Zonta Hillerød

Publiceret 13 November 2017 15:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV