Lions Skævinge:

Jubilæumsfest, donationer og lukning

Festsalen i Bauneparken i Skævinge var helt fyldt, da Lions fejrede 100 års jubilæum, uddelte mange penge og fortalte at lokalafdelingen af Lions lægges til Hillerød

Af
Af Claus Beyer

Lions Skævinge fejrede i lørdag det 100 års internationale Lions Clubs jubilæum og uddelte samtidig over 112.000 kroner til 14 foreninger. Samtidig fortalte bestyrelsen, at Lions Skævinge nedlægges pr. 1. december i forbindelse med en sammenlægning med Lions Hillerød.
Efter 38 år med en Lions afdeling i Skævinge slutter det den 1. december i år, men vicepræsident Tage Hessellund ser det som en ny mulighed for at skabe endnu flere aktiviteter og donationer.
“Vi har i de sidste år haft rigtigt svært ved at få flere aktive medlemmer hos Lions Skævinge, og i år er vi helt nede på seks stykker. Det betyder også, at vi har svært ved at lave de aktiviteter vi gerne vil. I år har vi også måtte hente hjælp til vores Grisefarm fra Lions Hillerød. Så jeg tror det bliver godt for vores fremtid og mulighed for at holde gang i vores lokale aktiviteter og for at få nye i gang. Samtidig er det jo også en naturlig sammenlægning, nu hvor vi er en stor kommune,” sagde Tage Hessellund til Hillerød Posten, og understregede, at lørdagen var en fest- dag, hvor man glædede sigover at kunne dele godt 112.000 kroner ud ved de 14 donationer.
 
Fik du læst: Hillerød samlede 134.167 kroner ind til Røde Kors

Stop mæslinger

”Vi har igennem de 38 år, hvor vi har haft Lions Skævinge uddelt mere end 1 million kroner. Vi har siden 2008 støttet Lions Clubs International Foundations mæslingeprojekt, hvor målet er, at mæslinger skal været helt udryddet i hele verden i 2020. Vi har opsat en boks ved flaskeautomaten i SuperBrugsen i Skævinge, hvor folk kan donere deres flaskebon. Lions Club i Skævinge mere end fordobler beløbet inden vi sender pengene videre - og disse penge bliver igen fordoblet fra to fonde – blandt andet Bill & Melinda Gates Foundation. Det betyder, at vi i Skævinge har sikret mere end 13.500 børn den livsvigtige mæslingevaccination.”

Festsalen i Bauneparken var fyldt helt op. Foto: Claus Beyer

Festsalen i Bauneparken var fyldt helt op. Foto: Claus Beyer

Dagens donationer

Efter at have budt alle gæsterne velkommen, så startede lørdags festligheder og de 14 foreninger der fik de sidste donation af Lions Skævinge før sammenlægningen var:
KFUM Spejderne Skævinge, Plejecentret Bauneparken, Gymnastik for ældre +60 Skævinge, KFUM Spejderne, Fodbolddrengene ISS Skævinge U12, Strø Skytteforening, Lokalhistorisk Forening, I, SS Skydning, Den private institution Brumbasen, De Gule Spejdere, Hillerøds kirkes børne- og ungdomskor, Mødrehjælpen Hillerød, Forsamlingshuset Arresøhus og Ølsted IF Badminton.

Fremtiden

Lions fremtidige aktiviteter i Skævinge er endnu ikke helt på plads, men vicepræsident Tage Hessellund håber, at resultatet af sammenlægningen med Hillerød bare bliver startskuddet til en ny spændende tid. En ting er helt sikkert, Grisefarmen i Skævinge fortsætter.
”Vi har allerede aftalt med vores nye venner i Lions Hillerød, at Grisefarmen skal fortsætte. Faktisk var det medlemmer fra Lions Hillerød, der hjalp os igennem med pasningen af disse frilandsgrise i år. Vi håber dog rigtig meget, at vi kan få doneret et nyt stykke jord til vores grisefarm. Jorden på den gamle, hvor vi har haft grise i rigtig mange år, den er ved at være slidt ned. Så mon der findes en landmand, der har et stykke jord man gerne vil donere til Lions i en årrække, så vi kan fortsætte produktionen af vores frilandsgrise, der sikrer os et pænt overskud hvert år, penge som vi skal bruge til vigtige lokale, nationale og internationale projekter.? Så vil jeg meget gerne høre mere fra interesseret på nummer tlf. 25 62 29 16.”

Publiceret 08 October 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV