Ny erhvervsmåling:

Tilbagegang for Hillerød

I en ny undersøgelse om erhvervsklimaet i danske kommuner er Hillerød Kommune endt på en samlet 63. plads

Af
Af Kristina Pihl

I årets erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri er Hillerød Kommune faldet ni pladser på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner. Mens kommunen sidste år fik en 54. plads, blev det i år kun til en 63. plads. I undersøgelsen er virksomheder blevet spurgt, hvor tilfredse de er med deres kommunes indsats på en række erhvervsrelevante områder. Borgmester Dorte Meldgaard (K) ærgrer sig over kommunens tilbagegang, men tager også resultatet med forbehold
“Man vil selvfølgelig altid gerne gå frem i undersøgelser eller have en god placering. Når det så er sagt, så bliver man jo i undersøgelsen sammenlignet med andre kommuner, og det kan betyde, at hvis man har en service på et vist niveau, og nogle andre laver nogle forbedringer, så kan man blive bedømt dårligere, selv om man har det samme niveau som før”, forklarer Dorte Meldgaard.
Læs også: Hillerød stryger fremad på liste over erhvervsvenlighed

Tilbagegang flere steder

Det er ottende gang, at undersøgelsen bliver offentliggjort. I år er 7600 virksomheder gennem en spørgskemaundersøgelse blandt andet blevet spurgt til kommunens sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftsniveau. Sammen med offentlig statistik er de 96 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen, blevet rangeret på en liste. Hillerød Kommune er gået tilbage på otte ud af undersøgelsens 11 parametre. Borgmesterkandidat fra Venstre, Klaus Markussen, mener, at Hillerøds placering på listen er stærkt bekymrende.
“Den årlige undersøgelse af kommuners erhvervsvenlighed er mere end en kommunal skønhedskonkurrence. Det er en årlig opgørelse af, om vi som byråd gør os umage nok for at være i front med at sikre grundlaget for vores velfærdsniveau. Den årlige undersøgelse fra Dansk Industri viser, et dybt bekymrende billede for Hillerød kommune” lyder det fra Klaus Markussen.

Problemer med sagsbehandling

Særligt når det kommer til kommunens sagsbehandling, har Hillerød siden sidste års undersøgelse oplevet en markant tilbagegang. Mens kommunen i 2016 fik en samlede 26. plads, er kommunen i dag faldet tilbage til en 72. plads. Borgmesteren undrer sig over den store tilbagegang.
“Jeg kan ikke forklare det store fald på listen. Jeg ved, at vi har nogle afdelinger, som har travlt, fordi der er virkelig mange, der ansøger, og det er klart, at hvis der ikke er nogen opnummering, så går der længere tid, inden man får svar” siger Dorte Meldgaard.
Klaus Markussen (V) mener, at der nu skal skabes bedre vilkår for erhvervslivet i kommunen.
“For Venstre er vilkårene for erhvervslivet vigtige – fordi det er her, pengene til fremtidens velfærd skabes. Derfor skal udviklingen vendes. Der er brug for en aktiv og fremadrettede erhvervspolitik. Den politik er vores. Vi tør gøre det der skal gøres – både for at skabe en bedre servicekultur for virksomhederne og for at lette byrderne så meget, som det er muligt”, siger han.

null

Publiceret 12 September 2017 06:00

SENESTE TV