Tre borgerlige partier indgår valgforbund

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige indgår valgforbund

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har indgået aftale om valgforbund til kommunalvalget i november.
Med aftalen ønsker partierne at samle sig om en politisk dagsorden, der skal føre til, at Klaus Markussen bliver ny borgmester i Hillerød. Det gøres bedst ved at samle alle borgerlige partier i det samme valgforbund, skriver partierne i en pressemeddelelse.
Lige nu er der tre partier i valgforbundet, men alle, der kan tilslutte sig det politiske projekt, som beskrives, er velkomne i valgforbundet.
Med valgforbundsaftalen erklærer de tre partier, at de vil arbejde målrettet for at sikre et borgerligt bystyre efter kommunalvalget, og at det parti i valgforbundet, som opnår flest mandater, skal besætte borgmesterposten.
Venstres borgmesterkandidat Klaus Markussen er meget glad for, at de tre partier har indgået aftalen, udtaler han i pressemeddelelsen:
“Ikke mindst fordi vi også har bundet den op på en række politiske pejlemærker, som rækker videre end bare til valgdagen. Vi har en positiv dagsorden for Hillerød Kommune, som vi gerne vil samarbejde med de andre partier i byrådet om at gøre til virkelighed”.
Dansk Folkepartis Peter Lennø ser “frem til et frugtbart samarbejde, som skal munde ud i en borgerlig borgmester,” udtaler han, og også Nye Borgerliges Mette Thiesen “er utrolig glad for at stå samlet i et valgforbund med de øvrige borgerlige partier”:
“På den måde sikrer vi, at alle, der stemmer på Nye Borgerlige, får mest muligt ud af deres stemme, da partier uden for valgforbund ofte vil resultere i stemmespild,” udtaler hun og glæder sig til samarbejdet.

Fire grundpiller

I valgforbundaftalen beskriver partierne fire grundpiller i deres politiske dagsorden. Det er at sætte borgerne i centrum i den politik, der føres, da “borgeren er ekspereten i sit eget liv”. For det andet vil partierne gennemføre reformer af den måde, der arbejdes på i kommunen. Det skal sikre, at de kommunale institutioner har størst mulig frihed og selvstyre, skriver partierne.
For det tredje skal Hillerød Kommune “drives professionelt og ordentligt”, og for det fjerde skal der føres en aktiv erhvervspolitik med fokus på at skabe flere private arbejdspladser.
Partierne har valgt at fremlægge valgforbundsaftalen i sin helhed, så det er klart for alle, hvad partierne vil arbejde for. Partierne opfordrer samtidig de øvrige partier til at gøre det samme, så der er fuld gennemsigtighed, og så borgerne kan se hvilken politik, man får ved at stemme på de opstillede partier. Mdt

Publiceret 28 August 2017 10:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV