Se video og billeder:

Nye venskaber i stalden

Mange glade skolebørn har denne uge valgt at tage på to dages sommerrideskole i Hillerød Sportsrideklub. De to dage på rideskolen giver både deltagerne og de frivillige mange gode oplevelser og nye venskaber

Af
Af Kristina Pihl

I denne uge er skolebørn i alderen 6-15 år mødt talstærkt op på Hillerød Sportsrideklub til den årlige sommerrideskole, men for både underviserne, frivillige og deltagere handler de to dage på rideskolen om mere end bare ponyer. I løbet af de to dage, som deltagerne er på rideskolen, bliver der nemlig dannet mange nye venskaber.
”Man får mange venner ved at være herude. Jeg har nogle hjælpepige-venner, som jeg aldrig ville have mødt, hvis ikke jeg var kommet her”, forklarer 13-årige Signe Mehr, der er frivillig hjælper på sommerrideskolen.

Alle kan være med

Blandt de fremmødte skolebørn er der både rutinerede og urutinerede ryttere. Mange af deltagerne går til daglig på rideskolen, men der er også mange nye, for hvem det er første gang, de rider.
Fik du læst: Østfestivalen er i gang: "Aldrig alene, for vi har hinanden"
Ifølge Philippa Andersen, der er en af underviserne på rideskolen, er det vigtigt, at alle de fremmødte får en god oplevelse og føler sig sikre. Derfor lader underviserne både de rutinerede og de urutinerede ryttere ride sammen.
”De urutinerede rytter hjælpes af de rutinerede, de er blandt andet med til at trække hesten. Det gør, at de urutinerede ryttere føler sig mere trygge, og at de er gået glade hjem. Det er også det, der er vigtigt for os”, fortæller Philippa Andersen.

En succes

For Hillerød Sportsrideklub har sommerrideskolen igen i år været en succes. De kan melde om fuld booket på næsten alle deres hold. Selv om der er mange deltagere, der kommer igen fra sidste år, er der også mange nye børn, der møder op. Den store interesse, der har vist sig at være for sommerrideskolen, håber underviserne kan få flere til at melde sig til ridning.
”Vi får meget ud af det. Når de vender tilbage til skolen og fortæller, at de har reddet hos os, så er jeg sikker på, der sidder andre børn og tænker, at det kunne også være noget for dem. Så vi får selvfølgelig nogle flere medlemmer af det”, siger underviser Philippa Andersen.

Publiceret 03 August 2017 07:00

SENESTE TV