Hillerød blæser igen til angreb på bjørnekloen

Sæt ind nu og undgå frøspredning, opfordrer man grundejerne

Vokser der kæmpebjørneklo i baghaven, kan man lige så godt gå til kamp mod dem nu. Sætter man ind allerede nu, kan man måske hindre den i at sprede sine frø til næste år.
Hillerød Kommune startede selv med at bekæmpe bjørneklo på samtlige kommunale arealer i 2015, og bekæmpelsen fortsætter nu i 2017.
Kommunen fik i 2014 foretaget en kortlægning af kæmpebjørneklo på både offentlige og private arealer. Kortlægningen blev videreført i 2015 og 2016 blandt andet via indberetninger fra borgere.

Pligt til at bekæmpe

På de private arealer vil grundejerne snart modtage en henstilling fra kommunen om at bekæmpe bjørneklo i år. De vil endvidere få information om pligten til at bekæmpe på egen grund og har mulighed for at få gode råd til bekæmpelsesmetoder.
I 2017 vil Hillerød Kommune kontakte grundejere, der har bestande af bjørneklo, men som ikke har påbegyndt bekæmpelse. Jo tidligere man sætter ind med bekæmpelse, jo mindre bliver problemet med kæmpebjørneklo.
Målet med bekæmpelsen er at udrydde den invasive plante i Hillerød Kommune.

Giftig og ødelæggende

Bekæmpelsen af kæmpebjørneklo er en lang og sej kamp. Den skal sættes ind flere år i træk, før alle planter og frø i jorden er udryddet.
Hvis der er få planter behøver det ikke være et stort arbejde at bekæmpe dem. Men hvis man ikke gør det, kan man i løbet af et par år få mange planter og et stort arbejde med at fjerne dem. Derfor er det vigtigt at sætte ind, inden planterne sætter frø og spreder sig.
Man skal beskytte hud og øjne, når man bekæmper kæmpebjørneklo, for plantens saft fremkalder voldsom eksemlignende udslet på mennesker. Har man fået saften på sig, er det vigtigt ikke at udsætte huden for sollys og vaske sig hurtigt, helst med sæbe.
Læs mere om planten og den rigtige bekæmpelsesmetode i folderen 'Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Hillerød Kommune 2015', som kan hentes på Hillerød Rådhus eller findes på www.hillerod.dk. jesl

Publiceret 18 June 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV