Jubel:

Hillerød Badminton rykker op i 2. division

Efter en ægte gyser-oprykningskamp mod Esbjerg sikrede Hillerød sig oprykningen i den sidste kamp, hvor Hillerøds Jon Barth og Mads Jørgensen vandt i tre sæt

Af
Af Claus Beyer

På papiret lignede det en overkommelig modstander for Hillerød, da holdet skulle møde Esbjerg i en oprykningskamp til 2. division i Værløsehallerne. Men det skulle vise sig at blive en ægte gyserkamp, hvor Hillerød først i den sidste kamp sikrede sig sejren.
Hillerød startede stærkt med en sikker sejr til Line Haarkjær og Jens Eriksen i mix-dobulen, men Esbjerg udlignede hurtigt til 1-1, da de vandt den anden mix-double over Pernille Rømer Carstensen og Abel Tanghøj.
Herefter tabte Hillerød de to damesingler, da Sanne Bojko og Emma Igel begge tabte deres kampe. Stillingen var hermed 1-3 til Esbjerg.
I første herresingle stod Hillerøds Peter Rasmussen overfor Martin Hessner Nielsen. Peter tabte første sæt, men de to efterfølgende blev sikkert vundet og dermed fik Hillerød reduceret til 2-3.
2. herresingle blev en lidt blandet affære for Emil Poulsen. Emil tabte kampen i tre sæt.
Hillerøds Mads Jørgensen satte sig sikkert på 3. herresingle og fik igen reduceret, nu til stillingen 3-4.
Hillerøds Jon Barth tabte 4. herresingle og Esbjerg havde igen bragt sig foran med to, ved stillingen 3-5.

Damedouble

Så var det tid til damedoublerne og Hillerød skulle vinde mindst én af disse, for at holde sig inden i holdkampen.
Første damedouble kom rigtig godt fra start, men kampen tippede over til Esbjerg, der vandt i to sæt.
Hillerøds Line Haarkjær var sat sammen med Emma Igel i 2. damedouble. Der var i øvrigt comeback til Emma på holdet og hun greb muligheden for at levere en god indsats. Det var selvom presset var stort, så vandt Hillerød i to sæt med 21-17 / 21-13.
Stillingen var 4-6 til Esbjerg, så nu var det op til herredoublerne at levere resten. Nemmere sagt end gjort.
Første herredouble i form af Peter Rasmussen og Emil Poulsen kommer skidt fra start og formåede ikke at få sat det rigtige tryk på modstanderne. Første sæt gik til Esbjerg med 21-13.
Med flot fight og en del tilråb fra hallen, formåede Emil og Peter at holde Hillerød inde i holdkampen. De to havde været bagud stort set det meste af kampen, men det vendte pludseligt på en tallerken i slutningen af andet sæt. Peter og Emil vandt sættet 21-17. I tredje sæt lukkede Emil og Peter sikkert med 21-12.
2. og 3. herredouble blev spillet på banerne lige ved siden af. Abel Tanghøj og Jens Eriksen i 2. herredouble leverede en overbevisende indsats og vandt sikkert 21-11 / 21-12. Dermed havde Hillerød udlignet til 6-6 og nu lå ansvaret hos Hillerød 3. herredouble med Jon Barth og Mads Jørgensen.
Første sæt blev en meget tæt affære, hvor Mads og Jon trak fra til allersidst i sættet og vandt 21-19. Jon og Mads kom ikke godt fra start i andet sæt og fik ikke lagt samme pres, som i første sæt. Esbjergs Erik Olsen og Martin Hessner Nielsen vandt sættet med 21-14 og dermed skulle det hele afgørende i sidste og trejde sæt. Det blev en vanvittig tæt affære, hvor begge par fulgtes ad helt op til slutningen af kampen. Helt utrolig rutineret og med en fight og gejst som næppe er set tidligere, så fik Hillerød lukket kampen 22-20.
Glæden og følelserne fik herefter frit løb, da det blev en kendsgerning at Hillerød Badmintonklub havde spillet sig op i 2 division.

Publiceret 01 May 2017 13:15

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV