Forlig med lodsejere:

Ingen tvangssalg af grunde ved nyt hospital

To lodsejere, hvis grunde skulle eksproprieres, har indgået forlig med det nye hospital og regionen

Der skal alligevel ikke en ekspropriationssag til for at få bygget det nye hospital i Nordsjælland.
I 11. time har de to lodsejere, som i første omgang ikke accepterede den pris, de fik tilbudt for deres grunde, indgået forlig med Nyt Hospital Nordsjælland og Region Hovedstaden om erstatning, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Sagen var ellers på dagsordenen til onsdagens byrådsmøde i Hillerød som en ekspropriationssag. Men borgmester Dorte Meldgaard (Konservative) kunne fortælle, at der var indgået forlig mellem parterne, skriver avisen.
Forliget skal dog godkendes af Økonomiudvalget i maj, før det kommer helt på plads.
Som Hillerød Posten skrev i december havde Nyt Hospital Nordsjælland tilbudt den ene lodsejer på Salpetermosevej 8 i alt 6.220.500 kroner, men lodsejeren ønskede dobbelt så meget for grunden, nemlig 12,5 millioner kroner. Den anden lodsejer på Salpetermosevej 43, som heller ikke ønskede en frivillig overtagelse af grunden, fik tilbudt 4.515.000 kroner. Men lodsejeren ønskede 10,5 millioner kroner.
Til amtsavisen vil projektdirektør Henrik Schødts ikke udtale sig om, hvad forliget går på, men han glæder sig over, at det nu ser ud til at lykkes:
“Hvis det falder på plads, så er det en vigtig milepæl. Det betyder, at regionen og det nye hospital kan disponere over grundene og kan foretage de nødvendige tiltag i forhold til byggeriet”.
Fire andre lodsejere har tidligere indgået frivilligt forlig.

null

Publiceret 29 April 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV