Vandregningen steg med 20.000 kroner

Ihab Radwan fra Horsevænget har normalt en vandregning på omkring 5.500 kroner. Men pludselig steg den med 20.000 kroner, som han nu skal efterbetale

Af
Mette Dolmer Thygesen

En vandregning på 24.000 kroner for ét år.
Det var, hvad Hillerød Kommune sendte for 2015 til Ihab Radwan, som plejer at have en vandregning på omkring de 5.500 kroner. Der var derfor også det, han havde betalt aconto, men han blev altså 18. juli 2016 præsenteret for et tilbagebetalingskrav på næsten 20.000 kroner.
“Vi boede kun min kone og mig i den 52 kvadratmeter store lejlighed, og vi har ingen børn. Det er fuldstændig urealistisk, at vi skulle have haft så stort et vandforbrug,” siger Ihab Radwan til Hillerød Posten.
Det var i den kommunale ejendom Horsevænget, at Ihab Radwan boede og nu er flyttet fra. Han boede der i ni år og havde aldrig tidligere haft så stor en vandregning. Han frygter, at der kan være en utæthed, som kan give den tårnhøje vandregning, eller at der er noget lignende galt med målingerne.
“Det giver ingen mening, at vores forbrug pludselig skulle stige så meget. Vi har ikke ændret noget, eller vasket mere op, end vi plejer eller lignende. Vi bruger det fælles vaskeri i kælderen,” siger han og peger på, at bygningerne, han bor i, er dårligt vedligeholdte, og at der ofte er problemer med kloakker, rør og vandskader.

Klage afvist

Ihab Radwan klagede i august sidste år over vandregnskabet til Huslejenævnet, men han fik den 7. februar svar om, at vandregnskabet er blevet godkendt.
“Nævnet er af den opfattelse, at der er tale om et usædvanligt højt forbrug, når forbruget sammenholdes med forbruget tidligere år,” skriver Huslejenævnet, men fortsætter:
“Da aflæsningerne er kontrolleret, uden at der er fundet fejl, har nævnet imidlertid besluttet at godkende regnskabet”.
Ihab Radwan vil nu gå videre med sagen og har søgt om hjælp ved advokatvagten og Lejernes Landsorganisation.
Også bestyrelsesformand Marianne Jellesmark vil hjælpe ham og påpeger, at flere af lejerne i Horsevænget har oplevet usædvanligt store vandregninger.
20.000 kroner er rigtig mange penge for Ihab Radwan, som til daglig arbejder som sikkerhedsvagt og i øvrigt snart skal være far:
“Jeg har slet ikke så mange penge. Vi risikerer at komme i RKI, for vi har ikke råd til at betale”.

Vil undersøge sagen

Ihab Radwan har også opsøgt Frederiksborg Amts Avis om sagen, og til avisen svarer kommunen, at de ikke vil udtale sig om enkeltsager, men at de vil undersøge sagen:
“Det lyder til at være en stor regning. Vi går i gang med at se, om der ligger noget til grund for, at regninger er så store”, udtaler ejendomschef Lone Byskov til avisen.
Kommunen vil blandt andet undersøge, om der skulle være fejl på målerne.

Publiceret 18 April 2017 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV