Mange bruger nødsporet forkert - nu kommer der nye striber

Fra i dag onsdag den 8. februar vil trafikanterne på Hillerødmotorvejen møde et nødspor, som er markeret med en ubrudt kantlinje.
Den skal hjælpe trafikanterne med at køre korrekt i nødsporet i myldretiden om morgenen. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Ved etablering af forsøgsordningen af kørsel i nødspor på Hillerødmotorvejen blev nødsporsstrækningen afmærket med en punkteret kantlinje. Vejdirektoratet vurderede dengang sammen med politiet, at bilisterne ville have svært ved at forstå, at de gerne måtte krydse den fuldt optrukne kantlinje. Men det har faktisk vist sig, at 20-30 trafikanter om dagen overskrider den punkterede kantlinje og bruger nødsporet, når det er lukket. Derfor striber Vejdirektoratet nu om.
Se hvordan du bruger nødsporet korrekt i videoen nederst i artiklen
”Kørsel i nødspor på Hillerødmotorvejen er en god måde at hjælpe bilisterne med at komme nemmere og hurtigere frem i morgentrafikken. Men vi kan tydeligt se, at der er en del trafikanter, som har haft svært ved at forstå den punkterede kantlinje. Derfor ændrer vi den stiplede kantlinje til en ubrudt kantlinje, som trafikanterne kender til og kender betydningen af”, siger Lene Krull, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet.
”Det er vigtigt, at nødsporet holdes fri fra almindelige bilister udenfor myldretiden, hvor hastigheden er 110 km/t, så nødsporet kan anvendes af udrykningskøretøjer og billister i en nødsituation, som har brug for at trække ind til siden. Når bilisterne vælger at køre i nødsporet, mens det er lukket, så svarer det til at overhale indenom – det er både farligt og ulovligt.”

Sådan bruger du nødsporet korrekt:

mw

Kørsel i nødspor:

• Ændring af kantlinje fra punkteret til fuldt optrukken i starten af februar 2017.
• Strækning er ca. 2. km lang, fra tilkørsel ved Værløse til frakørsel 6 ved Bagsværd i retning mod København.
• Nødsporet er åbent i morgenmyldretiden i den periode, hvor Trafikcenteret vurderer, at der er behov for det.
• Når vi åbner for nødsporet, så viser de variable tavler, at bilisterne skal sætte hastigheden ned til 80 km/, og at nødsporet er åbent.

Kilde: Vejdirektoratet 

Publiceret 08 February 2017 16:45

SENESTE TV