Ansøgninger væltede ind op til deadline:

Mange vil have del i millioner

Bestyrelse modtog rigtig mange ansøgninger om at få del i tre millioner kroner

Det er væltet ind med ansøgninger lige op til deadline for at få del i de tre millioner kroner, Grethe Christiansens Legatstiftelse deler ud til gavn for børn og unge i foreninger, klubber og institutioner i kommunen.
Bestyrelsesformand Kurt Andersen kunne en lille uge inden deadline fortælle, at bestyrelsen havde modtaget 31 ansøgninger - og håbede på flere. Da Hillerød Posten vender tilbage efter ansøgningsdeadline 10. januar, har han slet ikke tal på, hvor mange ansøgninger der er kommet ind.
"Det er rigtig, rigtig mange - enormt mange. Så nu har vi lukket og tager ikke imod flere ansøgninger," siger han.

Rigtig meget at læse

Bestyrelsen er i gang med at læse ansøgninger og danne sig et overblik, inden de træffer en beslutning om, hvordan de tre millioner skal fordeles. De mødes næste gang 23. januar.
"Jeg brugte hele dagen i dag (torsdag, red.) og i går (onsdag, red.), for der er rigtig meget at kigge på og læse igennem. Det skal foregå ordentligt, så der kommer en retfærdig fordeling af pengene. Det vil tage noget tid, og præcis hvornår vi bliver færdige, ved jeg endnu ikke. Vi skal nok behandle alle ansøgninger meget ordenligt, og vi vil give os god tid," siger Kurt Andersen, som understreger, at bestyrelsens medlemmer arbejder frivilligt i deres fritid på det, og derfor ikke nødvendigvis har tid hver dag.

Flere idrætsforeninger med

Især de to sidste døgn inden deadline, kom der gang i Kurt Andersens mailboks. Flere havde læst artiklen i Hillerød Posten om, at fristen nærmere sig. I artiklen i begyndelsen af januar opfordrer Kurt Andersen også flere idrætsforeninger til at søge, og det gav bingo:
"Ansøgningsfeltet blev lidt bredere. Vi fik idrætsforeningerne på, og rent geografisk blev feltet også bredere," siger han.

Ansøgere nok

Dengang sagde han også, at det ikke var sikkert, alle tre millioner kroner blev delt ud i år. Men nu er ordlyden anderledes:
"Der skal nok være nok ansøgere til at få delt alle pengene ud. Der er både ansøgere med fine, små projekter, og nogle der søger om en million. Så nu skal bestyrelsen blive enige," siger han og forklarer, at bestyrelsen vil gå efter projekter, som er 'blivende og udviklende'.
Hvornår bestyrelsen er klar til at melde ud, tør han endnu ikke spå om:
"Jeg tror personligt godt, vi kan komme hen i marts, men nu må vi se, hvad den øvrige bestyrelse siger".
Pengene stammer fra to nedlagte børnehaver, hvis bygninger stiftelsen har solgt. Herefter vil stiftelsen nedlægge sig selv.

null

Publiceret 18 January 2017 06:00

SENESTE TV