Klaverfabrikken skal tiltrække mere publikum

Antallet af solgte billetter skal fordobles over de næste fire år ifølge den nye rammeaftale for spillestedet

Der kommer flere musikalske oplevelser i Klaverfabrikken Live de næste år.
Det står klart, efter at rammeaftalen om spillestedets næste fire år som regionalt spillested er forhandlet på plads.
"Vi skal stige i antallet af aktiviteter. I 2013 lavede vi for eksempel 67 koncerter om året. I 2017 laver vi 100. Så vi skal skrue op, men vores tilskud er stadig det samme. Så vi må løbe stærkere for at holde kvaliteten," forklarer leder Jens Jepsen.
Det er her fra 1. januar, at Klaverfabrikken Live har skudt sin periode nummer to som regionalt spillested med statsstøtte i gang. Spillestedet fik i foråret en tommel op fra Statens Kunstfond og en bevilling på en million kroner årligt de næste fire år. Derudover giver også kommunen et årligt tilskud på to millioner kroner.

Flere publikummer ind

Rammeaftalen beskriver, hvor mange koncerter der skal afholdes, og hvor mange publikummer der skal deltage. Især antallet af små koncerter skal stige, beskriver aftalen.
Antallet af solgte billetter til koncerterne skal også stige. I 2015 solgte spillestedet for eksempel i alt 5.212 billetter, og det antal skal ifølge forventningerne stige til 11.340 i 2020.
"Vi har Cisternen (et 100 år gammelt, underjordiske vandreservoir, som er sat i stand, red.), hvor vi sætter fokus på intimitet og nye kunstneriske rammer. Men der er kun plads til 30-40 mennesker, så det trækker jo ikke publikumsantallet op," siger Jens Jepsen.
Derfor vil der komme flere koncerter i Truckhallen, som er Klaverfabrikkens største scene.
Samtidig sætter Klaverfabrikken i den nye periode yderligere fokus på talentpleje. Spillestedet startede i 2014 sangskriverklubben Red Hill Songwriters med månedlige 'åben scene'-arrangementer. Og det brænder de frivillige for at arbejde videre med.

Også Bisse giver koncert i Klaverfabrikken.

Også Bisse giver koncert i Klaverfabrikken.

Folkekøkken og capoiera

Flere af Klaverfabrikkens øvrige aktiviteter skal også kobles op på koncerterne. Det kan for eksempel være folkekøkken inden en koncert, afrikansk håndarbejde når afrikanske musikere spiller, eller capoiera inden brasilianere går på scenen.
Det er omkring 10 frivillige bookere, som sammensætter programmet.
"Når nogen tager ejerskab og synes, at det, de har booket, er det fedeste, så kan alt lykkes. Vi havde for eksempel et 23 mand stort, australsk herrekor, som vi skulle sælge 200 billetter til, før det kunne løbe rundt. Og det lykkedes, fordi der var nogen, der virkelig brændte for det," siger Jens Jepsen.
Der vil også stadig være verdensmusikkoncerter, selvom verdensmusikbooker Jens Rømer har sagt farvel til Klaverfabrikken.
"Verdensmusikken er efterspurgt, både i huset og uden for," siger han.
Også New Note Festival vender tilbage til sommer, og de forskellige klubber i huset - folk og jazz - fortsætter som vanligt.
Læs om Klaverfabrikkens nye hold i spidsen HER

Uddrag af forårsprogrammet

5. februar: Jonatha Brooke (US)
9. februar: Stefan Pasborg & Emil de Waal
2. marts. Mam (Kenya)
10. marts: Bisse
23. marts: Serendiu (Niger/Frankrig)
21. april: Thomas Buttenschøn

Publiceret 11 January 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV