Nye drone-frimærker hylder Frederiksborg Slot

Nye frimærker er de første, hvor motivet er fotograferet af en drone

To nye frimærker med Frederiksborg Slot så 2. januar dagens lys.
PostNord kalder selv frimærkerne "lidt af en verdenssensation", da de er de første frimærker i verden, hvor motiverne er fotograferet af en drone.
"Frederiksborg Slot er et af landets mest markante og storslåede slotte og udmærker sig med en stærk visuel genkendelighed, der egner sig flot til frimærker. Og at det så er en fjernstyret drone, der står bag motiverne, gør det bare endnu mere fascinerende", udtaler Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker, i en pressemeddelelse.

Slottet og barokhaven

Frimærkerne viser slottet set fra søsiden og slottets barokhave set oppefra. Firmaet Drone View har taget billederne, der efterfølgende er blevet tegnet til frimærker.
Frederiksborg Slot ligger på tre små holme i Slotssøen i Hillerød og er Nordens største renæssanceslot. Det blev opført i begyndelsen af 1600-tallet af kong Christian IV for at styrke kongens position som magtfuld nordeuropæisk monark. Siden 1878 har de storslåede bygninger huset Det Nationalhistoriske Museum.
Museumsdirektør Mette Skougaard glæder sig over, at slottet er kommet på frimærker:
"Resultatet præsenterer slottet på smukkeste vis. Vi er et populært besøgsmål for internationale turister, og de får nu mulighed for at sende en hilsen hjem, hvor de nye frimærker pryder brevet eller postkortet," udtaler hun.
Frimærkerne udkommer på et miniark og er det danske bidrag i serien 'EUROPA-frimærker' for 2017. Mdt

null

Publiceret 09 January 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV